Asuman Krause ile “Big Brother Türkiye” bu akşam start alıyor

Bugüne kadar ‘Wipeout’, ‘Fear Factor’ gibi Yarışma programlarının sunuculuğunu yapan seksi manken ve sunucu Asuman Krause, bu kez dünyayı kasıp kavuran ‘Big Brother Türkiye’yle bu akşam ekranlara gelecek... “İyi ki beklemişim, dünyanın en büyük işi geldi” diyen Krause’yle formatın detaylarından aile hayatına kendisiyle yapılan röportajda anlattı.

Asuman Krause ile “Big Brother Türkiye” bu akşam start alıyor

İşte seksi sunucu Asuman Krause ile yapılan röportajın ayrıntıları…

BU KEZ ‘ŞOV PROGRAMLARININ ATASI’ OLARAK ADLANDIRILAN ‘BİG BROTHER TÜRKİYE’NİN SUNUCULUĞUNU ÜSTLENDİNİZ...

Efsane, dünyayı kasıp kavuran bir format. İyi ki beklemişim, dünyanın en büyük işi geldi. Asuman’ın tabiriyle gerçekten kolpa değil, dünyanın en büyük reality şovu. Bütün ekip heyecanlı. 16 birbirini tanımayan insan bir evin içinde yaşayacak. Ama tabii ki kısıtlanarak ve başlarında Big Brother var. Onun kurallarına en az 100 gün dayanabilen bir milyonun sahibi olacak. Bu ev, dünyanın en büyük Big Brother evi oldu. 3 bin metrekare. Sekiz ay ön hazırlık yaptık, Maltepe’ye bir üs kuruldu. Bu şov için 300 kişi çalışıyor.

BİR YENİLİK OLACAK MI?

Format sahibi, “Kendi yaşadığın ülkeye göre kuralları biraz esnetebilirsin ama çok da değişiklik yapamazsın” diyor. Her ülkede bir Big Brother var ve kuralları o koyuyur. Biz de ona göre ilerliyoruz. Buradaki tek kural Big Brother aslında. Umarız ki, eğlenerek görevlerini yerine getirirler. Bu 16 kişinin her anlarını göreceğiz. Toplam 110 kamera var. Evde kaçacakları, gizlenecekleri hiçbir yer yok. Her adımları, her yaptıkları izleniyor. Bir tek tuvaletlerde kamera yok.

DIŞ DÜNYAYLA TEMAS DA YOK...

Evet, hiçbir ilgileri yok. Evin içinde zaman kavramları yok. Kalem, defter hiçbir şey olmayacak. Tamamen Big Brother’ın kurallarına göre yaşayacaklar. Aslında çok sert bir şov, benim görüşüm bu.

GÖREVLER NASIL OLACAK?

Akıl almaz diyebilirim. Mesela bir ateş yakılıyor, Big Brother’ın sesini duyuyoruz, “Bu ateş sönmeyecek” diyor. Düşünsene oradaki 16 kişiyi... Sönerse başlarına ne geleceğini bilmiyorlar. Sunucuyum ama gerçekten ben de merak ediyorum. Evden uzaklaşmayı düşünmüyorum, Maltepe’de kalacağım. Yakınına telefon dahi almıyoruz. Ama tabii ki onlar için bir o kadar da eğlenceli bir yaşam olacak. Hayatlarında ilk kez böyle bir şey deneyimleyecekler, tadını çıkarsınlar. Hepsi için yeni bir başlangıç olacak.

BU TARZ YARIŞMA PROGRAMLARINDA BİR BAKIYORUZ SUNUCULUĞU YİNE SİZ DEVRALMIŞSINIZ... ASLINDA GÖZLER DE SİZİ ARIYOR.

Bunu duyuyorum, çok da hoşuma gidiyor. Asuman’a doyacaksınız. En az 100 gün boyunca oradayız. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük işi. Böyle büyük ve pahalı bir işi sunucu olarak bana emanet etmeleri ayrı bir sorumluluk. Ama ben yaptığım işe çok kanalize oluyorum, o işi yaşıyorum, çok eğleniyorum. O yüzden şaka değil, bavulumu yaptım Maltepe’ye gidiyorum. Bugüne kadar çok güzel işler yaptım. Yine Endemol’ün işleriydi; ‘Wipeout’, ‘Fear Factor’, ‘Var mısın Yok musun’...

‘Var mısın Yok musun’ mesela ‘Big Brother’dan esinlenilmiş. Şimdi o programların miladı olan şov programını sunacağım. O yüzden heyecanlıyım ve ne olacağını bilimiyorum. Bütün olay bu akşam başlayacak, sürprizler bizi bekliyor. Evi, yarışmacıları birlikte göreceğiz. Bir dizi gibi seyredeceğiz. Bütün olaya hep beraber şahit olacağız. Program, dünyada 16 yıldır kesintisiz devam ediyor ve rekor kırıyor. Türkiye bunu gerçekten bekliyor, özellikle gençler.

‘ANNEANNE YARISI OLDUM’

YOĞUN BİR TEMPODA ÇALIŞACAĞINIZDAN BAHSETTİNİZ. ÖNCESİNDE AİLE ZİYARETİNİZ OLDU MU?

Berlin’e ablamı görmeye gittim. Torunları var, onları görmek istedim. Galiba anneanne yarısı oluyorum, yani benim de torunlarım oluyorlar. “İnsan sırasını bekler” diye yeğenlere arada kızıyorum.

ANNE OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?

Önümüzdeki 100 gün olmayacak, o garanti! Şaka bir yana, yıllar önce verdiğim röportajlara bakıyorum, hep “Evlenip, aile kurmak istiyorum” demişim. Bak, kaç yıl geçti ama olmadı. Evet istiyorum ama o konuyla ilgili konuşmuyorum artık.

‘PAKET PAKET ÇİKOLATA YİYORUM’

ZAYIFLAMIŞSINIZ. FORMUNUZU NEYE BORÇLUSUNUZ?

Biraz kilo vermiş olabilirim. 1 - 2 kilo bende hemen fark ediyor. Düzenli spor yapıyorum, onun dışında özel bir şey yok. Almanya’da doğup büyüdüğüm için spor zaten hayatımın bir parçası gibi. İlkokul 2 - 3’te başlıyorsunuz. Ee ben profesyonel basketbol oynadım. Günde 2 - 3 saat idman yapardım, doğal olarak canımın istediğini yerdim. O yüzden ‘şu kaç kalori, bu kaç kalori’ bilmiyorum.

PAKET PAKET ÇİKOLATA YEDİĞİNİZİ DUYMUŞTUM, DOĞRU MU?

Hâlâ öyle, paket paket yiyorum. Herkes kendi vücudunu en iyi tanıyandır. Bir de benim vücudum yakıyor galiba. Çerkes tarafımın da avantaj olduğunu söylüyorlar. Ailem sağ olsun.

ASUMAN KRAUSE KİMDİR?

Asuman Krause, 1 Mart 1976 tarihinde Adapazarlı Çerkes anneyle Alman babanın kızı olarak Almanya‘da Berlin‘de doğmuştur. Anne ve babası Asuman Krause küçükken boşandı. Ablası babasıyla, kendisi annesiyle yaşar. Annesi o sırada Berlin’in en iyi üç restoranından birini işletmektedir. İlkokul 1. sınıftayken Türkiye’ye dönerler. Ankara‘ya yerleşirler. Ankara’daki Alman konsolosluğunun okulunda bir yıl okuduktan sonra tekrar Almanya’ya döner ve 1993 yılına kadar babası ve ablasıyla aynı evi paylaşır.

Basketbolcu olmak isteyen Asuman Krause, Almanya Genç Milli Basketbol Takımı’na girdi, Berlin’in en iyi 10 oyuncusu arasındaydı. Basketbol hakemliği de yaptı.

1993 yılında 17 yaşındayken annesi ablasıyla onu alıp Türkiye’ye geldi. Bir daha Almanya’ya dönemedi. O sıralarda Türkçe bilmiyordu. Annesi önce Ankara TED‘e götürdü ama Krause’yi almadılar. İzmir Özel Türk Koleji’ne de önüne konan gazeteyi okuyamadığı için kabul edilmedi. Sosi’ne girdi. Böylece okula öncelik verdi ve eskisi kadar basketbol oynayamadı.

Bodrum’da okuduğu lise bitene kadar orada oturdular, sonra annesi Alanya‘ya yerleşti. Asuman Krause, teyzesiyle Ankara’da yaşamaya karar verdi. Sonra Ankara’da Alman havayolu şirketi Aero Lloyd’a girdi. Orada bilet kesmeyle işe başladı, sonra üç kişilik ofiste raporları yazdı. Süpervizörlük yaptı.

1998 yılında katıldığı yarışmada Türkiye ikinci güzeli seçilmiştir. Bu yarışmadan sonra mankenliğe başladı. Krause 2002 yılında, İsviçre saat firması Maurice Lacroix’in, “Masterpiece” serisi için çıkardığı “Zaman ve Zamansızlık” temalı takviminde yer aldı. Yüksek ücretle ünlü ressamların “nü” tablolarındaki figürler gibi poz verdi.

2005 yılında “Yaz Sabahı” isimli shovun sunuculuğunu yaptı. Aynı yıl “Sen Ne Dilersen” adlı filmde oyunculuğa adım attı. “Sonradan Görme” (2005) dizisinde Metin Şentürk ile başrolü paylaştı. Yine aynı yıl “Aynı Çatı Altında” (2005) adlı yapımda rol aldı. “No Şavaş Yes Manken” tiyatro oyununun ardından, Kandemir Konduk‘un “İyi Aile Çocuğu” tiyatrosunda başrol alarak oyunculuğunu pekiştirdi.

Asuman Krause, 2006 yılında mankenliği bırakarak şarkıcılığa başladı.

Çekimleri Arjantin‘de yapılan “Fear Factor” yarışmasını sundu. Show TV’de yayınlanan Whipeout yarışmasını sunuculuğunu yaptı. 2013 yılında “Çocuk Oyuncağı” yarışmasını sundu.

Asuman Krause, Almanca, Türkçe, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Kazandığı parayı gayrimenkule yatıran Asuman Krause, 2013 yılında Bodrum Gündoğan’da kendi adını taşıyan bir site yaptırdı. Ayrıca Türkbükü’nde de denize nazır birçok evi var.

Asuman Krause, 2011 yılında oyuncu Ümit Erdim ile birlikte oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz