Ebru Gündeş'ten iş isteyen Ercan'a Acun Ilıcalıdan atom bombası sözler, neler dedi neler, kimdir?

Tv 8'in efsane programı O Ses Türkiye’de Ebru Gündeş’in takımından Ercan canlı yayında iş istedi. Acun Ilıcalı ile Ercan’ın konuşmaları gündeme bomba gibi düştü.

Ebru Gündeş'ten iş isteyen Ercan'a Acun Ilıcalıdan atom bombası sözler, neler dedi neler, kimdir?

Tv 8'in efsane programı O Ses Türkiye’de Ebru Gündeş’in takımından Ercan canlı yayında iş istedi. Acun Ilıcalı ile Ercan’ın konuşmaları gündeme bomba gibi düştü.

O Ses Türkiye yarışmasının canlı yayında yapılan elemelerinde yarışmaya veda eden Ercan söz alarak Türkiye’nin efsane şarkıcısı Ebru Gündeş’e olay ifadeler kullandı.

Ercan ve Acun arasında geçen diyalog şu şekilde…

”İki tane çocuğum var işim yok, işsizim, burdan Ebru abla, hocam işim yok” diyerek mesaj gönderdi ancak bu duruma Acun kızarak, “Keşke bunları backstagede söyleseydin, canlı yayında iş başvurusu yapman çok da iyi olmadı bence biz sana her türlü yardımcı oluruz ekranlardan Ebru Gündeş’i zor duruma düşürme” diyerek bozdu.

O Ses Türkiye

O Ses Türkiye, birçok ülkede The Voice adı ile yayınlanan ve 10 Ekim 2011'de Türkiye'de Show TV'de yayınlanmaya başlanan, 2012–2013 sezonu için Star TV ile anlaşan ve 2013–2014 sezonunda Acun Ilıcalı'nın satın aldığı tv8 kanalında yayın hayatına devam eden yapımcılığını Acun Medya’nın, sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı, ses yarışması programıdır.

Acun Ilıcalı Kimdir?

1969, Edirne doğumlu, Türk televizyon yapımcısı ve sunucusu. Acun Firarda, Var mısın ? Yok musun?, Fear Factor, Survivor, Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi Türk televizyonculuğunun önemli başarı yakalamış programlarının yapımcısıdır.

Erzurum, Ilıca ilçesi doğumlu Ergün ve İlknur Ilıcalı'nın ikinci çocuğu olan Acun, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de dünyaya geldi. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir abisi vardır. Babası müteahitti annesi de üniversite eğitimi almış bir müdürdü. 5 yaşında başladığı ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimine İstanbul'da Kadıköy Maarif Koleji'nde başlayan Acun, Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı, ama üniversite hayatı, 7 yılın sonunda mezun olmadan bitti. Her röportajında kendilerini çok sevdiğini dile getirdiği babaanne ve dedesini trafik kazasında kaybetti.

19 yaşında iken 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi ve bu evliliğinden Banu adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Kızının doğumundan 10 ay sonra 1990 senesinde anne ve babasını trafik kazasında kaybetti. Yaşanan olayı sonradan şu şekilde anlatacaktı;

Annem ve Babamla Bodruma gidecektik. Benim son anda işim çıkınca onlara "Siz gidin ben daha sonra geleceğim" dedim. Kızım Banu'yu da alarak yola çıktılar. Balıkesir'i geçmişler, babam sakin bir şekilde konvoyu sollarken bir anda karşısına 180 km hızla gelen bir araç çıkmış ve kafa kafaya çarpışmışlar. Annem ve babam orada rahmetli olmuş, kızım ise çok ağır yaralıydı. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne gittim. Bir adam duruyor. Adamın yanına gittim ve annemi sordum. "İlknur Ilıcalı ile görüşmek istiyorum" dedim. Adam bir deftere baktı ve sayfayı çevirdi "Ölmüştür" dedi. "Ergün Ilıcalı ile görüşmek istiyorum" dedim. "Ölmüştür" dedi. Ben şoktayım ve kızımı soramıyorum bile. Sadece vücudunda 18 kırık vardı. Düşünün 10 aylıktı... Öyle bir acıydı ki kızımın yaşıyor olmasına sevinememiştim bile. Banu'nun o kazadan sağ çıkması gerçekten bir mucizeydi. Ben o yüzden kızıma "Mucize çocuk" derim. Yaşadığım bunalımın da etkisiyle, eşim Seda'dan ayrıldım.

Eşinden boşandıktan sonra 1994 yılında motoru ile Bağdat Caddesi’nde büyük bir kaza geçirdi. Kazada arkasında oturan yakın arkadaşı hayatını kaybetti. Acun Ilıcalı ‘nın ise sol kolu kırıldı ve 36 dikişli bir ameliyatın ardından koluna platin takıldı.

1995 senesinde bir kot dükkanı açarak ticarete atıldı ama başarılı olamadı. Lisans eğitiminin ardından tekrar girdiği üniversite sınavlarında İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazanmasına rağmen bölümü okumaktan vazgeçti.

Amcasının oğlu Bekir’in arkadaşı, Acun Ilıcalı'yı o dönem Show TV’de mali kontrolör olan İrfan Şahin ile tanıştırdı. Onun sayesinde İlker Yasin'le tanışan Acun, futbol bilgisiyle onu etkileyince, denenmek üzere işe alındı. Koyu Fenerbahçeli olmasına rağmen Beşiktaş muhabiri oldu. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı bir anda parladı ve daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine, Show TV'ye transfer oldu.Televole furyasında Şansal Büyüka'nın gözde elemanı haline geldi.

Televole'nin spor magazin olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dâhilinde dünyayı dolaşmaya başladı. Ardından bu bölümü, 2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etti. En çok izlenen gezi programı oldu ve bu serüveni ile 105 ülke gezdi. Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor programlarının kadrosunda yer alıp yardımcı sunuculuk yaptı.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor, Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi , Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu oldu. Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir. O Ses Türkiye ve Survivor Ünlüler - Gönüllüler yarışmalarının da yapımını ve sunuculuğunu yapmıştır.

2005 yılında, 36 yaşında vergi rekortmenleri arasına girdi.

Başta Türkiye’deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde stand-up gösterileri yapmıştır. Stand-up gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri komik bir dille izleyicilere aktarmıştır.

Show Tv’nin ‘81 İl 81 Okul’ adlı sosyal sorumluluk projesinde yer aldı ve programda 3 milyon 725 bin 563 YTL yardım toplandı.

Birinci evliliğini 19 yaşında iken 1988 yılında üniversiteden arkadaşı Seda Ilıcalı ile yaptı. Bu evliliğinden Banu (d.1989) adında bir kız çocuğu sahibi oldu. 24 yaşında iken 1993 yılında boşandı.

İkinci evliliğini 2003 yılında yaptığı Zeynep Ilıcalı'dan Leyla ve Yasemin adlarında iki kız çocuğuna daha sahip olan Acun 3 kız babasıdır.

2010 yılında eşi Zeynep Ilıcalı kendisini 20 yaşındaki Şeyma Subaşı ile aldattığını öne sürerek boşanma davası açtı. Ünlü isimlerin avukatlığını yapan avukat Kezban Hatemi ile anlaşan Acun Ilıcalı, eşinin iddialarını kabul etmedi. 2011 yılı Eylül ayında barışarak boşanma davası düşmüştür.

2005 yılında 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu.

2011 vergilendirme döneminde gelir vergisi listesine konuşmacı, sunucu gibi faaliyetlerden oluşan geliri için 2 milyon 836 bin 191 lira gelir vergisi tahakkuk ettirilen Acun Ilıcalı listeye 62. sıradan girdi.

2007-2008 yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan “Yoksa Rüya Mı?” adlı aktüel programın yapımcılığını üstlendi.

2008 yılında Sunuculuğunu Behzat Uygur’un yaptığı, Türk Pop Müziği şarkılarının sözlerini bilmeye yönelik müzik yarışmasının yapımcılığını yaptı. 2014 yılında, tv8 kanalında yayınlanmaya başlanan aynı programın sunuculuğunu Murat Dalkılıç yaptı.

Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcılığını, jürisi üyeliğini ve sunuculuğunu yapmıştır.

2012 yılında yapımcısı ve sunucusu olduğu Dominik Cumhuriyeti‘nde çekimleri yapılan Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışması izlenme rekorları kıran Acun Ilıcalı en çok konuşulan isimlerden oldu.

Acun Medya'nın hazırladığı Survivor serisinin yenisi “Survivor Ünlüler Gönüllüler 2013” Acun Ilıcalı'nın sunumuyla 17 Mart 2013 Pazar günü Star TV'de başladı.

Daha önce Survivor Aslanlar Kanaryalar (2006), Survivor Türkiye Yunanistan (2007), Survivor Kızlar Erkekler (2010) ve Survivor Ünlüler Gönüllüler'i (2011 ve 2012 yıllarında) yapan Acun Ilıcalı, Survivor Ünlüler Gönüllüler 3 ile karşımıza çıktı.

Muhabir olarak girdiği televizyon sektöründe Türkiye'nin en önde gelen yapımcısı olarak isim yapan Acun Ilıcalı,14 Kasım 2013 tarihinde tv8'i satın alarak artık kendi TV kanalının sahibi olduğunu duyurdu. MNG gurup başkanı ve tv8 kanalının sahibi olan Mehmet Nazif Günal ile anlaştığını, satın alma sürecinin başladığını Twitter’a yazmıştır.

2014 yılında tv8 kanalında gösterime giren Ütopya adlı bir yarışma programı başlattı.

Evlilikleri

1.eşi: 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi. 1993 yılında boşandı. Banu (d.1989) adında bir kız çocuğu oldu.

2.eşi: 2003 yılında Zeynep Hıcalı ile evlendi. Leyla (d.2007) ve Yasemin (d.2010) adlarında iki kız çocuğu oldu.

İlişkisi: 2010 yılından itibaren Şeyma Subaşı ile ilişkisi olduğu iddia edildi. 2013 yılında Melisa adında bir kızı daha oldu. Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı ile ilişkisini kesmiştir.

Ödülleri

En İyi Erkek Sunucu Altın Arılar Ödülü

2007 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından “Kristal Martı” ödülüne layık bulunmuştur.

Filmleri ve Dizileri :

2011 - Pis Yedili (Kendisi) (TV Dizisi)

2010 - Sinyora Enrica ile İtalyan Olm... (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2009 - Adab-ı Muaşeret (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)

2005 - Dikkat Şahan Çıkabilir (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

2004 - 2007 - Avrupa Yakası (1. Sezonda ve 4. Sezonda) (Kendisi) (TV Dizisi)

2002 - Mumya Firarda (Sinema Filmi)

2001 - Tatlı Hayat (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)

Behzat Uygur Kimdir?

Behzat Uygur, 21 Nisan 1963 tarihinde Adana'da doğmuştur. Ailece aslen Kilis’lilerdir. Tiyatrocu Nejat Uygur, Nejla Uygur çiftinin 5 oğlundan en küçüğüdür. Sırasıyla; Ahmet, Süheyl Uygur, Süha Uygur, Kemal ve Behzat Uygur. Behzat Uygur Adana'da doğmuş, Süheyl- Süha Samsun, Kemal Antakya, en büyük abileri Ahmet de İstanbul'da vapurda doğmuş. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düştüler" ve tiyatrocu oldular. Behzat Uygur, 3 yaşındayken Adana'dan İstanbul'a gelmişler.Süheyl Uygur ile Süha ikiz kardeştirler.

Tiyatro sahnesine, 1987 yılında Ankara’da ilk defa babasının “Hastane mi Kestane mi” oyunu ile tiyatroya başladı. Tiyatroculuktan önce uzun yıllar Galatasaray’da futbol oynadı.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler doğdukları andan itibaren içinde bulundukları "Nejat Uygur Tiyatrosu"nda bir çok oyunda yer aldılar. Burada edindikleri bilgi birikimini ve tecrübe ile, 1991 senesinde "Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu"nu kurdular. Süheyl/Behzat Uygur tiyatrosu kurulduktan sonra Boynuz Kulağı Geçer, Üç Salakşörler, Hişt Hişt Teleköle ve Kodum mu Oturturum adlı oyunları ile 11 yıl boyunca hiç aralıksız tiyatro sahnelerinde yer aldılar.

 “Şahane Pazar” adlı eğlence Proğramını abisi Süheyl Uygur’la birlikte sundu. 1993 yılından itibaren aralıksız 8 yıl sürdürdükleri "Şahane Pazar" programı ile TV ekranlarının vazgeçilmez ikilisi oldular.Şahane Pazar Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başarısı sayesinde bir ekran klasiği olmayı başarmıştır. Ayrıca bir de “Ha Babam De Babam” adlı bir program yapmışlardır.

Sunuculuk ve tiyatro alanında bir çok ödül kazandılar. Müzik sektöründe de bir ilke imza atarak müzik ve mizahı birleştirdikleri bir single çıkardılar. "Abdülkadir" isimli singlelarının satış rakamı yaklaşık 200.000'e ulaştı. Bu da Uygur isminin markalaştığını, yaptıkları her işin tüketicisi olduğunun göstergesidir.

Yeni Asır’da kardeşi Süheyl Uygur ile birlikte bir dönem tam sayfa yazılar yazdılar.

Behzat Uygur, Çiğdem Hanım ile evli olup Nejat ve Behzat adında iki oğlu vardır.

Behzat Uygur'un Yer Aldığı Tiyatro Oyunları:

Hastane mi Kestane mi?

Cibali Karakolu

Miğferine Çiçek Eken Asker

Şeyine Şey Ettimin Şeyi

Alo Orası Tımarhane mi?

Üçüncü Biri

Good Morning Ankara

Marko Paşa

Boynuz Kulağı Geçer

Üç Salakşörler

Hişt Hişt Teleköle

Kodum mu Oturturum

Güldüren Şüphe

Sunduğu Proğramlar Ve Filmleri

2011 - Kaç Para? (Sunucu)

2011 - Benimle Oynar mısın?

2009 - Bak Şu Duvara (Sunucu)

2009 - Korolar Carpışıyor (Sunucu)

2008 - Harika Show(Sunucu)

2008 - Amiral Battı(Sunucu)

2007 - Buzda Dans (Sunucu)

2003 - Hırçın Menekşe

2001 - Yeşil Işık

2001 - Her şey Oğlum İçin

1996 - Bir Aşkın Bittiği Yer

1993 - Şahane Pazar(Sunucu)

1990 - Hüsnü Kuruntu Ailesi

1989 - Kafadarlar (dizi)

Nejat Uygur Kimdir?

Nejat Uygur; 10 Ağustos 1927 de Kilis'te subay bir baba ve öğretmen bir annenin üç çocuğından ortancası olarak doğdu. 1938 yılında daha ilkokul öğrencisiyken tiyatroya başladı. Kilis'li olan sanatçı İsmail Dümbüllü tarafından keşfedilmiş ve meşhur edilmiştir.Babasının mesleği yüzünden tayinler sebebiyle, eğitimini Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde tamamlamıştır. İlkokulu Siirt, Ezine ve İntepe'de okumuş ve bu dönemde tiyatroya müsamerelerle başlamıştır. Sarıyer, Çanakkale ve Manisa'da ortaokulu tamamladıktan sonra Güzel Sanatlar Akademisi'nin Heykel bölümüne girmiş; fakat mezun olamamıştır.

1943 yılında Sarıyer Halkevi'nde başladığı boksla beraber spora karşı ilgisi artmıştır. Atletizm ve su topu dışında iyi de bir at binicisidir.

1949 yılında Nejat Uygur tiyatrosunu kurdu. Amatör ve profesyonel olarak 60 yıldan uzun süredir tiyatro yapan Nejat Uygur'un 50'den fazla ödülü var. Ayrıca bir kaç tane de filmde oynamıştır. 2 kez ABD, 4 kez Avrupa ve 35 yıla yakın da Anadolu turnesi yaptı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Nejat Uygur ; 1950 yılından beri Necla Uygur ile evlidir ve Ahmet, Süheyl Uygur, Süha Uygur, Kemal ve Behzat Uygur adlarında 5 oğlu vardır. Süheyl ile Süha, ikizdirler.

Abisi Zeki Ayhan Uygur, Türkiye’de iken Dz. Kuvvetlerinde deniz Tabip albayıydı, emekli olduktan sonra Amerika’ya gitti o şimdi Amerika'da ünlü bir beyin cerrahı.

Nejat Uygur, düşündüğü ilk mesleğin tiyatro olmadığını belirterek , “Benim düşündüğüm ilk meslek pilotluktu. Çocukluğumda pilot olacağımı düşünürdüm”demiş.

Gençlik yıllarında Amerika'ya ulaşmak isteğiyle gemici oldu. Bu günlerini şöyle dile getiriyor. "Benim gençliğimde herkeste Amerika'ya gitmek gibi çok yoğun bir istek vardı. Bu yüzden liman cüzdanı çıkarttım ve gemici oldum. Hiç unutmam, bir Panama şilebinde çalıştım. Gemide kimsenin canı sıkılmazdı. Onlara fıkralar anlatır, taklitler yapardım. Herkes çok gülerdi. Sonra askere gittim, orada da arkadaşlarımı çok güldürürdüm. Giderek insanların yüzünü güldürmek bende tutku oldu. Sonra da tiyatro başladı zaten."

Nejat Uygur, 10 Eylül 2007 tarihinde beyin damarlarında oluşan bir tıkanıklık nedeniyle vücudun sol tarafında kısmi felç oluşmuştur.

Kaldırıldığı İstanbul Medistate Kavacık Hastanesi’nde 18 Kasım 2013 tarihinde solunum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

Ödülleri

1999 - 22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri "Belkıs Dilligil Onur Ödülü"

2006 - Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü "En İyi Tiyatrocu"

2007 - Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması "Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü"

Tiyatro oyunlarından bazıları

Alo Orası Tımarhane mi?

Aman Özal Duymasın

Benim Annem Evden Neden Kaçtı

Cibali Karakolu

Hanedan

Hastane mi? Kestane mi?

Kaynanatör

Miğferine Çiçek Eken Asker

Minti Minti

Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?

Son Umudum Milli Piyango

Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi

Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk (Minti Minti 2)

Zamsalak

Filmleri

1970 - Cafer Bey

1971 - Cafer Bey İyi, Fakir Ve Kibar

1974 - Cafer'in Nargilesi

2004 - Vizontele Tuuba

2007 - Beyaz Melek      

Derya Baykal Kimdir?

Derya Baykal, 21 Ekim 1957 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Oya İnci (d.1944) adında tiyatro sanatçısı ablası vardır.

Ankara’da Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı.

1975 yılında Ankara Radyo Televizyon'undaki eğitimini tamamladı, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. “Küçük Esma Sultan” oyunuyla Devlet Tiyatrosu'nda profesyonel oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 9 yıl çalıştı.

1981 yılında Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci evliliğini yapınca, devlet tiyatrosundan ayrılarak özel tiyatrolarda çalışmaya başladı.

1981 yılında Adana Devlet Tiyatrosunda oynadığı RITA adlı oyundaki RITA rolüyle “Sanat Kurumu Yılın Sanatçı” ödülünü aldı. 1994 yılında Ferhan Şensoy'un yazdığı tek kişilik “Şu Gogol Delisi” adlı oyundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

1986 yılında “Ortaoyuncular” tiyatro gurubuna katıldığında “Muzır” Müzikalinde oynadı. Uzun yıllar Ortaoyuncular'la çalıştı. Bu arada 1988 yılında Ferhan Şensoy ile evlendi. 2004 yılında boşanınca da Ortaoyuncular'dan ayrıldı.

Televizyonda, Adile Naşit'ten sonra 'Masalcı Abla' olarak çalıştı. TV sunuculuğu, dublaj yaptı. Birçok TV dizisinde yer aldı. Bu çalışmalarından ötürü, yılın seslendirme sanatçısı, yılın sunucusu, yılın en iyi dublaj sanatçısı olarak değişik ödüller aldı.

Derya Baykal, el işleri hakkında yaptığı televizyon programı ile tanındı.

Evlilikleri

1.evliliği: 1976 yılında Levent Baykal ile evlendi. 1980 yılında boşandı. Edip Mert Baykal (d.1979) adında oğlu vardır.

2.evliliği: 1981 yılında spiker Orhan Ertanhan ile evlendi. 10 Ekim 1986 tarihinde boşandı.

3.evliliği: 1988 yılında, oyuncu Ferhan Şensoy ile evlendi. Müjgan Ferhan (d.1989) ve Neriman Derya Şensoy (d.1990) adlı iki kızı oldu. Çiftin evlilikleri, 2004 senesinde sona erdi.

Kemal Sunal Kimdir?

Kemal Sunal, 1944 yılında İstanbul Küçükpazar semtinde, 3 kardeşin en büyüğü olarak doğdu. Annesi Saime Sunal, babası Mustafa Sunal'dır. Aslen Malatyalıdır. Cemil Sunal ve Cengiz Sunal adında iki kardeşi vardır. İlkokulu Mimar Sinan İlkokulu'nda okudu, Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Pendik Tiyatrosu'nun kurulacağını haber alınca oraya gitti. Uzun yıllar arkadaşlık yapacağı Bülent Kayabaş ile burada tanıştı.

Ardından Kemal Sunal, Ayfer Feray ve Ulvi Uraz, Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1972 yılında Münir Özkul'un tavsiyesi ile Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.

Askere gittiğinde acemi birliğini Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulunda ve usta birliği olarak da 1981 yılında Ankara'da KKK Armoni mızıkasında vatani görevini yaptı.

Türk sinemasında başta "İnek Şaban" tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı. 1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Sanat yaşamına amatör olarak "Zoraki Tabib" oyunu ile atılan Sunal, bir süre Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. Daha sonra sinemaya geçerek, önceleri bazı filmlerde önemsiz roller canlandıran Kemal Sunal, 1973'den sonra kalabalık kadrolu komedi filmleri ile üne kavuştu.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. 1977'de Antalya Film Festivali'nde "En başarılı erkek oyuncu" ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.

Yeşilçam’ın ünlü komedyenlerinden olmayı başaran Sunal, çevirdiği sinema filmlerinde hem maddi hem de manevi büyük bir başarı kazanmıştır. 1976 yılında rol aldığı Kapıcılar Kralı filminde gösterdiği başarısı ile 1977 yılında Antalya Film Festivalinde Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü nü kazanmıştır. Üzerine aldığı rolleri başarı ile canlandıran Sunal, Yeşilçam’ın komedide aranan bir yüzü olmayı da başarmıştır. Sinema filmlerinde Şaban tiplemesi ile adından söz ettirerek Hababam Sınıfı serisi ile de akıllarda kalmayı başarmıştır. Rol aldığı filmlerde halk kahramanını canlandıran Sunal, haksızın haklıya karşı hep savunucusu olmuştur.

1974 yılında Gül Sunal ile evlendi. Ali Sunal ve Ezo Sunal adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nü 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Yüksek Lisans tezi komedyen kimliği ile Kemal Sunal'ın ve filmlerinin incelenmesidir. Yüksek lisans tezi 2005 yılında ailesi tarafından "TV ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" ismi ile kitap haline getirilip yayınlanmıştır. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Ödülleri

1998 - 35. Antalya Film Şenliği - Yaşam Boyu Onur Ödülü

1989 - 2. Ankara Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Düttürü Dünya)

1977 - 14. Antalya Film Şenliği - En İyi Erkek Oyuncu (Kapıcılar Kralı)

Filmleri ve dizileri

Senaryo

1985 - Sosyete Şaban (Sinema Filmi)

1983 - Çarıklı Milyoner (Sinema Filmi)

Yapımcı

1997 - Şaban ile Şirin (TV Dizisi)

1979 - Dokunmayın Şabanıma (Sinema Filmi)

1978 - İnek Şaban (Sinema Filmi)

1978 - Yüz Numaralı Adam (Sinema Filmi)

Oyuncu

1999 - Propaganda (Mehdi) (Sinema Filmi)

1997 - Şaban ile Şirin (Şaban) (TV Dizisi)

1996 - Aynalar (Kendisi) (TV Dizisi)

1994 - Bay Kamber (Bay Kamber) (TV Dizisi) (13 Bölüm)

1993 - Şaban Askerde (Şaban) (TV Dizisi)

1993 - Saygılar Bizden (Mübaşir Rıza) (TV Dizisi)

1991 - Varyemez (Ragıp Elibol) (Sinema Filmi)

1990 - Koltuk Belası (Zühtü Kaya) (Sinema Filmi)

1990 - Boynu Bükük Küheylan (İbrahim Küheylan) (Sinema Filmi)

1990 - Abuk Sabuk Bir Film (Ademoğlu Ali) (Sinema Filmi)

1989 - Zehir Hafiye (Cemal) (Sinema Filmi)

1989 - Talih Kuşu (Osman Abalı) (Sinema Filmi)

1989 - Gülen Adam (Yusuf Şaplak) (Sinema Filmi)

1988 - İnatçı (Bayram) (Sinema Filmi)

1988 - Öğretmen (Hüsnü Öğretmen) (Sinema Filmi)

1988 - Uyanık Gazeteci (Ali) (Sinema Filmi)

1988 - Sevimli Hırsız (Metin Mertoğlu) (Sinema Filmi)

1988 - Polizei (Ali Ekber) (Sinema Filmi)

1988 - Düttürü Dünya (Dütdüt Mehmet) (Sinema Filmi)

1988 - Bıçkın (Ali / Kemal Sunal) (Sinema Filmi)

1987 - Yakışıklı (Selim) (Sinema Filmi)

1987 - Kiracı (Kerim) (Sinema Filmi)

1987 - Japon İşi (Veysel) (Sinema Filmi)

1986 - Yoksul (Yoksul) (Sinema Filmi)

1986 - Tarzan Rıfkı (Tarzan Rıfkı) (Sinema Filmi)

1986 - Garip (Kemal) (Sinema Filmi)

1986 - Deli Deli Küpeli (Deli Kaymakam ) (Sinema Filmi)

1986 - Davacı (Yunus) (Sinema Filmi)

1985 - Şendul Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 - Şaban Pabucu Yarım (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 - Sosyete Şaban (Şaban Ağa / Dilaver Bey) (Sinema Filmi)

1985 - Keriz (Zülfü) (Sinema Filmi)

1985 - Katma Değer Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 - Gurbetçi Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1984 - Şabaniye (Şaban/Şabaniye) (Sinema Filmi)

1984 - Postacı (Adem) (Sinema Filmi)

1984 - Ortadirek Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1984 - Atla Gel Şaban (Niyazi) (Sinema Filmi)

1983 - Çarıklı Milyoner (Bayram) (Sinema Filmi)

1983 - Tokatçı (Osman) (Sinema Filmi)

1983 - Kılıbık (Kamil) (Sinema Filmi)

1983 - En Büyük Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1982 - Yedi Bela Hüsnü (Hüsnü) (Sinema Filmi)

1982 - Doktor Civanım (Kemal) (Sinema Filmi)

1981 - Üç Kağıtçı (Rıfkı) (Sinema Filmi)

1981 - Kanlı Nigar (Abdi/Narçın) (Sinema Filmi)

1981 - Davaro (Memo/Davaro) (Sinema Filmi)

1980 - Zübük (İbrahim Zübükzade/Zeybekzade Kara Yusuf Efe) (Sinema Filmi)

1980 - Gol Kralı (Sait Sarıoğlu) (Sinema Filmi)

1980 - Gerzek Şaban (Osman/Seyfi) (Sinema Filmi)

1980 - Devlet Kuşu (Mustafa) (Sinema Filmi)

1979 - Şark Bülbülü (Şaban Ballıses) (Sinema Filmi)

1979 - Umudumuz Şaban (Ringo Şaban) (Sinema Filmi)

1979 - Korkusuz Korkak (Bombacı Mülayim) (Sinema Filmi)

1979 - Dokunmayın Şabanıma (Şaban) (Sinema Filmi)

1979 - Bekçiler Kralı (Bekçi Şaban Özgüneş) (Sinema Filmi)

1978 - İyi Aile Çocuğu (Kemal/Cemal) (Sinema Filmi)

1978 - İnek Şaban (İnek Şaban / Kaleci Bülent) (Sinema Filmi)

1978 - Yüz Numaralı Adam (Şaban Erkök) (Sinema Filmi)

1978 - Köşeyi Dönen Adam (Adem Zengin) (Sinema Filmi)

1978 - Kibar Feyzo (Kibar Feyzo ) (Sinema Filmi)

1978 - Avanak Apti (Apti) (Sinema Filmi)

1977 - Şabanoğlu Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1977 - İbo İle Güllüşah (İbo) (Sinema Filmi)

1977 - Çöpçüler Kralı (Abdi Şakrak) (Sinema Filmi)

1977 - Sakar Şakir (Sakar Şakir) (Sinema Filmi)

1977 - Hababam Sınıfı Tatilde (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1976 - Tosun Paşa (Tosun Paşa/Şaban) (Sinema Filmi)

1976 - Süt Kardeşler (Sütoğlan Şaban) (Sinema Filmi)

1976 - Sahte Kabadayı (Kemal) (Sinema Filmi)

1976 - Meraklı Köfteci (Zühtü Karışan) (Sinema Filmi)

1976 - Kapıcılar Kralı (Seyyit) (Sinema Filmi)

1976 - Hababam Sınıfı Uyanıyor (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1975 - Şaşkın Damat (Apti) (Sinema Filmi)

1975 - Hanzo (Hanzo/Cabbar) (Sinema Filmi)

1975 - Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1975 - Hababam Sınıfı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1974 - Salako (Salako) (Sinema Filmi)

1974 - Salak Milyoner (Saffet) (Sinema Filmi)

1974 - Mavi Boncuk (Kaymakam Cafer) (Sinema Filmi)

1974 - Köyden İndim Şehire (Saffet) (Sinema Filmi)

1974 - Hasret (Sahne Işıkçısı Yanık) (Sinema Filmi)

1973 - Yalancı Yarim (Kemal) (Sinema Filmi)

1973 - Oh Olsun (Fazıl Haznedar) (Sinema Filmi)

1973 - Güllü Geliyor Güllü (Kiralık Katil) (Sinema Filmi)

1973 - Canım Kardeşim (Yolcu) (Sinema Filmi)

1972 - Tatlı Dillim (Kemal) (Sinema Filmi)

Yazım Ekibi

1986 - Garip (Diyaloglar) (Sinema Filmi)

Ata Demirer Kimdir?

Ali Ata Demirer, 6 Temmuz 1972'de Bursa'da dünyaya geldi. Daha küçük yaşlarda müziğe olan yeteneğini keşfetti. Ortaokul ve liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okuduktan sonra son sınıfta Çelebi Mehmet Lisesi'ne geçti ve buradan mezun oldu. Okul hayatından başarılı olamayan Demirer, ağabeyinin yardımıyla gece kulüplerinde piyanist-şantör olarak çalışmaya başladı. 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanmasıyla İstanbul'a taşındı.

Konservatuvar yılları boyunca İstanbul'da müzisyenlik yapmaya devam etti. Yine o yıllarda arkadaşlarının desteği ile bar komedyenliği denemelerine başladı. Vitamin Grubu üyesi Gökhan Semiz ile olan yakın arkadaşlığı sayesinde 1995 yılında stand up gösterilerine başladı. Aynı zamanda Vitamin Grubunun "Turkish Kovboylar" adlı şarkısındaki gazeli seslendiren kişi de kendisiydi.

E.Ş.E.K Tiyatro Grubunun kurucusu Uğur Uludağ'nın aracılığı ile ilk profesyonel stand up gösterisini gerçekleştirdi. 1995 yılında Asos'ta verdiği müzikli şov sırasında keşfedilerek Dormen Tiyatrosu'nda "Komik Para" adlı oyununda rol aldı. Aynı yıl kendi kurduğu "Ege Kumpanya" adlı gösteri orkestrası ile birçok yerde sahneye çıktı.

Bu dönem Uğur Yücel ile tanışması hayatının dönüm noktalarından biri oldu. Komediye olan tutkusunu keşfetti ve konservatuvarı yarıda bırakarak stand up gösterilerine ağırlık verdi. 1996 ile 1998 yılları arasında bir çok yerde gösteri verdi. Leman Kültür'e oyununun kaydını götürdü ve çok beğenilmesi üzerine 1998 yılının Şubat ayında "Tek Kişilik Dev Kadro" adlı oyunu ile Leman Kültür'de sahne aldı.

Bu oyunu yaklaşık 1000 kez sahnede oynayan sanatçı, oyunda geçen karakterlerin benzerleri ile bir televizyon şovu hazırladı. "Korsan TV" adlı program, ekranda 42 bölüm gösterildi. Televizyonda görülmesi ile şöhreti artan Demirer, daha sonra Vizotele Tuuba, Neredesin Firuze gibi projelerde yer aldı. "Kısık Ateşte 15 Dakika" filmi ile ilk başrolünü aldı. Birçok televizyon dizisinde yer aldı ancak onun yurt çapında tanınması ve sevilmesi "Avrupa Yakası" adlı dizide 3 sezon boyunca canlandırdığı "Volkan" karakteri ile oldu.

İki adet müzik albümü de olan Ata Demirer, daha sonra "Hacıyatmaz" adlı televizyon programına başladı. Gani Müjde tarafından yazılan ve yönetilen "Osmanlı Cumhuriyeti" adlı filmde Osmanlı padişahını canlandırdı. İzlenme rekorları kıran 'Eyyvah Eyvah' serisinden sonra, merakla beklenen yeni filmi 2012 yılında Berlin Kaplanı'yla izleyicilerinin karşısına çıktı. 2014 yılında 'Eyyvah Eyvah' filminin üçüncüsünü çekti.

Ata Demirer, 22 Nisan 2012 tarihinde oyuncu Özge Borak ile evlendi. 13 Kasım 2014 tarihinde boşandılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz