Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali yarın Diyarbakır’da gerçekleşecek

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) sekizinci yılında 20 şehirde eş zamanlı olarak düzenleniyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali yarın Diyarbakır’da gerçekleşecek

Festival bu yıl İstanbul’da 19 – 22, Bodrum ve Bursa’da 20, Adana-Diyarbakır ve Urla’da 21 – 22 Kasım tarihlerinde, Ankara-Antalya-Artvin-Balıkesir-Bayındır (İzmir)-Çanakkale-Eskişehir-Fethiye-Giresun-İzmir-Kayseri- Konya- Mersin ve Trabzon’da ise 20 – 22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Festival kapsamında yaklaşık 30 ekolojik odaklı belgesel film gösterilecek.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde, gösterimlerin yanısıra ekoloji odaklı belgesellere eşlik edecek dans gösterileri, müzik gösterileri, atölyeler ve her şehrin kendi yerelinde hazırladığı diğer sürpriz etkinlikler de ücretsiz olacak.

SYFF her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki 30 film ile su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaşılan sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor.

Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları festival programını zenginleştiriyor.

Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival, çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

Bu sene 20 şehirde eş zamanlı gerçekleşecek festivalin il il programına www.surdurulebiliryasam.org göz atabilirsiniz.

Kaynak: Diyarbakır Söz