İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak

İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak. Film sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak

Derin şarkı sözleri, kendine özgü sesi ve samimi tarzıyla ölümünden sonra da hala dillerden düşmeyen şarkılarıyla çok sevilen sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını anlatan İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da vizyonda olacak. Ahmet Kaya’nın büyük başarılarla taçlanmış, bir o kadar da mücadelelerle dolu hayatını ele alan filmin yeni afişi de dün yayımlandı. 

İki Gözüm Ahmet 5 Nisan’da Vizyonda Olacak

28 Ekim 1957 yılında Malatya’da dünyaya gelen ve 16 Kasım 2000 tarihinde Paris’te yaşamını yitiren Ahmet Kaya’nın 43 yıllık kısa yaşamındaki toplumsal mücadelesini konu alan  ve Paris’te yaşadığı yıllardan esinlenerek çekilen ‘İki Gözüm Ahmet:Sürgün’ filmi 5 Nisan Cuma günü vizyona giriyor. 

Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan filmin çekileceği ilk zamanlar Ahmet Kaya’yı sevenler arasında heyecan yaratsa da, eşi Gülten Kaya’nın  sert açıklamalarıyla filmin vizyona girmesi yoğun bir tartışmaya dönüşmüştü. Filmin, ‘Kendilerinden izinsiz’ olarak çekildiğini belirten Gülten Kaya sert açıklamalarda da bulunmuştu. 

İKİ GÖZÜM AHMET:SÜRGÜN’ FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata üstleniyor. Başrolünde, Ahmet Kaya’yı canlandıran ve filmdeki şarkıları da seslendiren Özgür Tüzer bulunuyor. X yapım tarafından çekilen filmin oyuncu kadrosunda Serdar Orçin, Metin Yıldız, Aleyna Solaker, Ruhi Sarı, Ekin Nakkaş, Yelda Reynaud gibi isimler yer alıyor. ‘İki Gözüm Ahmet:Sürgün’ filmi, CGV Mars Dağıtım aracılığıyla tüm Türkiye’de 5 Nisan Cuma günü vizyona girecek.

Fatih Yılmaz ve ekibi tarafından tasarlanan yeni afişte, Eyfel Kulesi’nin siluetini kullanarak filmin Paris’te geçtiği atmosferi vurgulamak istediklerini ve Ahmet Kaya’nın hüznünü afişte yansıtmayı amaçladıkları belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz