Profesyonel sanatçı Selda bağcan radyo programında çok ilginç itiraflarda bulundu

Selda bağcan katılıdığı bir radyo programında suncunun sorularını yanıtladıktan sonra sitem dolu itiraflarını dile getirdi. Ünlü sanatçı’’ Teoman şarkımı kullanmak için izin dahi almadı. Söylediği parça benimkinden meşhur oldu’’ ve bunun telif hakkı ne olacak sözleriyle sitem dolu itirafını dile getirdi.

Profesyonel sanatçı Selda bağcan radyo programında çok  ilginç itiraflarda bulundu

Best FM’de Yasemin Şefik’in programına misafir olan Selda Bağcan içten açıklamalarda yer aldı.

Selda Bağcan, seneler evvel Sezen Aksu’nun yazdığı “Ağlama Anne” şarkısında Ajda Pekkan ile düet yapmak istediğini belirtip “Bilgisayarda Ajda ile kendi sesimi birleştirdim. Ajda’nın haberi yok onunla düet yaptım, çok da güzel meydana geldi. Utancımdan daha ulaştıramadım. Sezen Aksu’dan rica ettim. O kaydı Ajda’ya ulaştırıp onunla düet yapmak istediğimi söyleyeceğim” diye konuştu.

Selda Bağcan’ın 70’li senelerde seslendirdiği ve bestelediği “İnce İnce” adlı şarkısıyla Teoman’ın “Tek Başına Dans” şarkılarının aynı olması  hakkında “Teoman’a kızdınız mı?” sorusu üzerine “Şarkılarımı alıp kafalarına göre kullananlar çok. Orada bir gitar rifi mevcut. O rif kapış kapış gidiyor. Kimler kullanmadı ki. Bugüne kadar hiçbir kuruş vermediler. Teoman izin almadı. Parça benimkinden ünlü meydana geldi. Yani telif işi nasıl olacak? Unutmayın ben matematikçi ve fizikçiyim! Onlarınki şeytan aklı fakat ben o şeytan aklını çözdüm”diye konuştu.

Müzik dünyasında her çeşitli şarkıcıyı dinlediğini belirten Selda Bağcan, “Demet Akalın da dinlerim, Şebnem Ferah da. Gülşen’in 'Bangır Bangır' şarkısını seviyorum. Hatta klibini Küba’da çekmiş. Burada fakir bir mahallede de çekebilirdi diye düşünüyorum” diye konuştu.

Şarkıları yüzünden hapis yatan Selda Bağcan, Deniz Seki ile alakalı olarak da şu yorumu düzenledi: “Deniz Seki haksız yere içeride. Bir sürü mevcut içen. Ağababaları, baronlar mevcut. Deni Seki zurnanın son deliği.  Şimdi zurnanın son deliği olarak çok hayıflandım. Onun ile iyi dost oldum. Onu gidip ziyaret edeceğim.”

Bir hayli ülkede konser veren Selda Bağcan, ünlü popçuların rockçıların sebep uluslararası üne sahip olamadığını da samimiyetle açıkladı: “Ulusal olmadan uluslararası olmazsın. Konserlerimde bozlak söylediğimde izleyenler şok oluyor. Bu toprakların sesini duyuracağız ki bizi duysunlar. Onları taklit ederek onlardan olamayız.”

“Adaletin bu mu dünya” adlı bir filmi olan sanatçı, “Çok kötü bir filmdi.” diyerek kahkaha attı. Yasemin Şefik’in “Şimdi hayatınızı film yapsalar kim sizi oynasın istersiniz?” sorusu üzerine “Şebnem Ferah oynasın. Soylu geliyor bana. Kendisini hiç tanımam fakat hırçınlığını, asiliğini seviyorum. Oyuncu değil fakat o her şeyi yapabilir” diye konuştu.

Kaynak: Posta

Kaynak: Diyarbakır Söz