Samanyolu bitti fakat efsane devam ediyor, Sungurlar bomba gibi geliyor! Sungurlar Fox TV ile anlaştı, ne zaman başlıyor?

Samanyolu TV’nin Türksat 4a frekansından çıkalırması üzerine fenomen dizisi Sungurlar Fox TV ile anlaşma sağladı.

Samanyolu bitti fakat efsane devam ediyor, Sungurlar bomba gibi geliyor! Sungurlar Fox TV ile anlaştı, ne zaman başlıyor?

Samanyolu TV’nin Türksat 4a frekansından çıkalırması üzerine fenomen dizisi Sungurlar Fox TV ile anlaşma sağladı.

Samanyolunun en çok izlenen rekortmen dizisi TV kanalı kapanınca Fox TV bu fırsatı kaçırmadı ve kısa süre anlaşma sağlandı.

Sungurlar bu sefer Fox TV’yi uçuracak

Fenomen dizi Samanyolunun kapanmasının ardından kanal arayışına girdi ve sonunda Fox TV ile anlaşma sağlandı. Sungurlar’ın yeni bölümü araklık ayı içerisinde başlayacağı iddia ediliyor.

Sungurlar

Sungurlar, ilk bölümü 25 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan aksiyon, askeri, dram ve suç dizisi. Şefkat Tepe dizisinin devamıdır. Samanyolu'nun Türksat'tan çıkarılması nedeniyle yayını durdurulan Sungurlar yeni bölümleriyle FOX kanalında devam edecek.

Fox TV

FOX, News Corporation'ın Türkiye'de yayın yapan televizyon kanalı. 22 Nisan 1993'te yayın hayatına başlayan İhlas Holding'in yayın kuruluşu olan TGRT'nin isim ve yayın haklarının devredilmesinden sonra aynı frekans üzerine 24 Şubat 2007 tarihinde kurulmuştur.

Tarihçesi

TGRT, İhlas Holding'e bağlı olan Huzur Radyo TV AŞ'ye aitti. Satış işlemi 17 Aralık 2004 tarihinde gerçekleştirilerek borsaya İhlas Holding tarafından bildirildi. Bu satış ile birlikte şirketin %56,5'i devredilmiş oldu. TGRT'yi satın alan ABD'li medya grubu News Corporation'ın sahibi Rupert Keith Murdoch'dır. News Corporation daha sonra bu şirketin diğer hissedarlarıyla da anlaşarak şirketin tümünü satın aldı.

Smackdown ile Raw bu kanalda yayımlanmış, daha sonra Smart Spor HD kanalına geçmiştir. İki şovun da spikerleri Bülent Ülgen ve Ali Aydın'dır.

Bu satış işlemi, İhlas Yayın Holding AŞ'nin bağlı ortaklığı olan TGRT Haber TV AŞ ve bu şirketin bünyesinde bulunan TGRT Haber ve TGRT FM radyosunu kapsamamaktadır.

News Corporation, bu işlemi Ahmet Ertegün ile birlikte gerçekleştirdi. Ahmet Ertegün'ün Atlantic Records şirketiyle anılan şirket Şubat 2007'den beri içerisinde FOX adıyla kiralanan eskiden Et ve Balık Kurumu'na ait olan binadan yayın yapmaktadır.

18 Kasım 2008'de FOX, yıllardan beri TRT'nin yayınını gerçekleştirdiği, 2016 Yaz Olimpiyatları ve 2020 Yaz Olimpiyatları'nın yayın haklarını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden (IOC) satın aldı.Yakın tarihte yayınladığı gençlik dizileri ile ön plana çıkmıştır.

19 Mayıs 2009'da FOX, yeni grafiklere ve jeneriklere geçmiştir. Ayrıca 2010'da İtalya Ligi Serie-A yayın haklarını almışır.Ancak ayda sadece 1 veya 2 maç yayınlanmaktadır.

FOX’da yayınlanan Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasında, 70 markanın 201 reklamı, 35 dakika boyunca ekranda yer bulmuştur. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) reklam ölçüm raporuna göre, yayınlanan 35 dakikalık reklamın, 14 dakikası bant ve çerçeve reklamlardan, geriye kalanı ise kuşak reklamlardan oluşmuştur. Maçın çok önemli anlarını, o anda yayınlanan reklamlar nedeniyle izlemekte zorlanan taraftarların rahatsızlığına köşe yazarları da tercüman oldu. FOX’un uyguladığı reklam stratejisi, ulusal gazetelerde yazan yedi köşe yazarı tarafından sert eleştirilere hedef olmuştur. Fox Ana Haber'i Hafta İçi Nazlı Tolga sunmuştur. 2 Eylül 2013'ten beri FOX Ana Haber'i Hafta İçi Fatih Portakal, Haftasonu ise Gülbin Tosun sunmaktadır.

11 Ağustos 2010'da logosunu saydam beyazdan üç boyutlu beyaz logoya çevirmiş; fakat daha sonra 1 Temmuz 2012'de tekrardan yarı saydam logoya dönüş yapmıştır. Bununla birlikte jeneriklerini de yenileyerek, 16:9 görüntü formatına geçmiştir.

Diziler

Sungurlar

Aşk Yeniden

İnadına Aşk

Karagül

Kiraz Mevsimi

O Hayat Benim

Unutma Beni

‘Aşk Yeniden’

Aşk Yeniden, 2015 yapımlı başrollerini Özge Özpirinçci ve Buğra Gülsoy'un paylaştığı Romantik komedi tadında Televizyon dizisidir. Dizinin ilk bölümü 10 Şubat 2015 yılında yayınlanmış ve reyting sıralamasında birinci olarak yayın hayatına iyi bir başlangıç yapmıştır ve 5 bölüm boyunca zirveden inmemiştir.

Konu

Zeynep, dik başlı güzel cesur bir kızdır. Zeynep'in babası namı değer Derin Şevket'de bir o kadar cesur, sinirli bir balıkçıdır ama Zeynep'e de çok düşkündür. Zeynep bir gün Ertan isminde bir çocukla karşılaşır ve ona aşık olur. Zeynep herkese karşı çıkarak Ertan ile birlikte Amerika'ya kaçar. Çok mutludur ama bu mutluluğu hamile olduğunu öğrenene kadar sürer çünkü Ertan, bebeği istememektedir ve Zeynep'ten bebeği aldırmasını ister.Bunun üzerine Zeynep ve Ertan kavga ederler.O günden sonra Zeynep Ertan'dan haber alamaz ama bebeği doğurur. Zeynep Amerika'da yeni doğmuş bir bebekle 8 ay dayandıktan sonra geri dönmeye karar verir. Uçakta başka bir Türkiye yolcusu Fatih ile tanışır.Sevdiklerini, tüm ailesini, hayatını geride bırakarak, aşık olduğu Ertan’ın peşinden Amerika’ya kaçan Zeynep, elinde hayal kırıklıkları ve bebeğiyle Türkiye’ye geri döner. Diğer tarafta Amerika’ya eğitim için giden Fatih’in de hayal kırıklıkları ile ülkesine, ailesinin yanına dönme vakti gelmiştir. Bu iki insanı ve iki farklı hayatı eve dönüş yolunda buluşturan hikaye “Aşk Yeniden” FOX ekranlarında. Fatih, Şekercizade isimli köklü ve zengin bir ailenin tek erkek çocuğudur. Bu yüzden annesi "Mukaddes" tarafından çok özenli ve disiplinli yetiştirilmeye çalışılmış, daha 6 yaşındayken evleneceği kız bile seçilmişti "İrem". İrem, Fatih'e çok aşıktır ama Fatih, İrem'e aşık değildir. Bu yüzden Fatih evliliğini ertelemek için Amerika'ya okumak bahanesi ile gitmiş orada bir kıza aşık olmuş ve ona evlenme teklifi etmiş ama hayır cevabı almıştır,bunun üzerine o da geri dönüş kararı alır ve uçakta başka bir çaresiz yolcu Zeynep ile tanışır.Fatih'in Zeynep'e teklif ettiği evcilik oyunu başta ikisine de mantıklı gelse bile bu oyun onları ve ailelerini çok komik, çok enteresan ve çok zor bir duruma sokacak ama bu oyun içinde onlar aradıkları veya kaybettiklerini sandıkları gerçek aşklarını, birbirlerini çok komik maceraları ile bulacaklardır.

‘İnadına Aşk’

İnadına Aşk baş rollerinde Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Nilay Duru, Eren Vurdem ve Cem Belevi'nin oynadığı FOX'un 2015 yapımı romantik komedi dizisidir.

Kaynak: Diyarbakır Söz