Star Wars’ın göz bebeği Oliva Jackson’un açıklaması tüm dünyada yankı uyandırdı! Oliva Jackson kolunu kaybediyor, kolu neden kesilecek, Kimdir?

Tüm dünyanın büyük beğenisini kazanan ve 7 serisi olan Star Wars’ın son filmi ‘Force Awakens’ın güzeller güzeli dublörü İngiliz oyuncu Olivia Jackson The Sun gazetesine yaptığı açıklamada herkesi hüzne boğdu. Olivia Jackson’un açıklaması adeta tüm dünyada gündem oldu.

Star Wars’ın göz bebeği Oliva Jackson’un açıklaması tüm dünyada yankı uyandırdı! Oliva Jackson kolunu kaybediyor, kolu neden kesilecek, Kimdir?

Star Wars’ın göz bebeği Oliva Jackson’un açıklaması tüm dünyada yankı uyandırdı! Oliva Jackson kolunu kaybediyor, kolu neden kesilecek, Kimdir?

Tüm dünyanın büyük beğenisini kazanan ve 7 serisi olan Star Wars’ın son filmi ‘Force Awakens’ın güzeller güzeli dublörü İngiliz oyuncu Olivia Jackson The Sun gazetesine yaptığı açıklamada herkesi hüzne boğdu. Olivia Jackson’un açıklaması adeta tüm dünyada gündem oldu.

Güzeller güzeli dublör Olivia Jackson, ‘Resident Evil: The Final Chapter’ adlı filmin bol aksiyonlu kovalamaca sahnesinin çekimleri esnasında Eylül ayında kullandığı motosikletle demir bir kamera aksamına çarpmış ve iki hafta komada kalmıştı. Bu kaza güzel oyuncunun adeta sonu oldu.

The Sun gazetesine konuşan Olivia Jackson, kaza ertesinde bir kolunun felç olduğunu ve önümüzdeki günlerde kesileceğini açıkladı.

Olivia Jackson’un açıklamaları şu şekilde…

“Elbette eski yüzüme sahip olmayı çok isterdim ama yaşadığım için şükrediyorum” dedi.

Star Wars

Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisine ait, ABD'de 18 Aralık 2015'te gösterime giren epik bilim-kurgu uzay operası türlerinde bir filmdir. Yıldız Savaşları: Bölüm VI - Jedi'ın Dönüşü (1983)'ünden yaklaşık 30 yıl sonrasında geçen filmin konusu İlk Düzen'den kaçan Stormtrooper Finn (FN-2187)'in Rey, Han Solo, Leia Solo ve Asi Birliği'yle birlikte karşılarına çıkan, Galaktik İmparatorluk soyundan gelen Kylo Ren ve İlk Düzen ile savaşarak Luke Skywalker'ı aramaya çalışmalarıdır.

Filmin yapımcılığını Lucasfilm ve Bad Robot, distribütörlüğünü Walt Disney Studios, yönetmenliğini J. J. Abrams, senaristliğini Michael Arndt, Lawrence Kasdan ve J. J. Abrams, müziklerini John Williams yapmıştır. Filmin başrol oyuncuları Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew ve Max von Sydow'dan oluşmaktadır.

Ölümcül Deney

Ölümcül Deney (Özgün adı: Resident Evil), 2002 yapımı bilim kurgu türünde bir gerilim filmi. Resident Evil film serisinin ilk filmidir. Yönetmenliğini Paul W. S. Anderson'ın yaptığı film, Capcom'un Resident Evil adlı ünlü video oyunu serisinden uyarlanmıştır. Oyundan filme çevrilse de, hikâye bakımından oyunuyla bir bağlantısı yoktur. Aynı şekilde karakterlerde de değişiklik yapılmıştır. Amerika’da 15 Mart 2002’de, Türkiye'de ise 20 Eylül 2002'de gösterime girmiştir.

bzMilla Jovovich'in, babası doktor Bogdanovitch ve annesi Rus aktris Loginova'dır. 1981 yılında Milla ve ailesi Sovyetler Birliği'nden kaçarak Londra'ya sonra Sacramento, Kaliforniya en son olarak Los Angeles 'e yerleştiler.

1988'de Revlon'un dünyanın en unutulmaz kadınlarından biri seçildi. Yaşı henüz 12 idi. Liseyi Exvelsior Collage'da bitirdi. Aynı zamanda bir şarkıcı olan Milla'nın bir de "The Divine Comedy" adında albümü var.

Milla, 1997'de gösterime giren Fransız bilim-kurgu filmi The Fifth Element'te Bruce Willis ve Gary Oldman ile birlikte isminden söz ettirmeyi başardı ve ardından adını Capcom firmasının Resident Evil bilgisayar oyununun uyarlaması olan sinema filmiyle duyurdu. Çıktığı ilk gün 1 numara olan film ilk haftada 17 milyon dolar hasılat yaptı ve Toplamda 102 milyon dolardan fazla gelir sağladı. Filmin "PC" ve "Playstation" oyunları en çok oynanan oyun dalında rekor kırmış ve web üzerinden oynanan en iyi oyun seçilmişti.

Dünya çapında 100'den fazla dergiye kapak olan Milla L'Oreal kozmetik firmasının uluslararası sözcülüğünü yapıyor. İngiliz yönetmen Paul Anderson ile nişanlanan Milla, geçtiğimiz günlerde Los Angeles'da bir kız bebek dünyaya getirdi. Kızına Ever ismini veren ünlü model çocuğunu ABD'de yetiştirmek istemediğini açıkladı. Milla Rusça'nın yanı sıra Sırpça, İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi konuşabiliyor.

Michelle Rodriguez

Rodriguez, sinema kariyerine düşük bütçeli bağımsız bir film olan Girlfight adlı filmde rol almasıyla başladı. Bu rolü mücadeleci kişiliği sayesinde aldı çünkü bu rol için yapılan seçmelerde 350 kadar rakibini ekarte etmiş ve rolü oynamaya hak kazanmıştı. Filmde Diana Guzman adlı boksör kadını canlandırmış ve bu filmde başrol oynaması kariyeri için önemli bir dönüm noktası olmuştu. Ayrıca film 2000 yılında vizyona girmiştir. Vahşi Irk filminde baş rolde oynamıştır. Ancak asıl çıkışını Lost dizisinde Ana Lucia Cortez adlı karakterle yapmıştır.

Mad Max

Mad Max: Fury Road (Çılgın Max: Öfkeli Yollar) 2015 Avustralya yapımı post apokaliptik türündeki aksiyon filmidir. George Miller'in yazıp yönettiği film, Çılgın Max serisinin dördüncü filmi olma özelliğini taşımaktadır. Serinin diğer filmlerinde Mel Gibson tarafından canlandırılan "Mad" Max Rockatansky karakterini Tom Hardy canlandırmaktadır. Charlize Theron, Nicholas Hoult, ve Hugh Keays-Byrne oyuncu kadrosunda yer almaktadır.

Filmin galası TCL Çin Tiyatrosu'nda 7 Mayıs 2015'te gerçekleştirilmiştir. 14 Mayıs 2015'te dünya çapında gösterme giren film Türkiye'de 15 Mayıs 2015'te sinemalarda yerini almıştır.

Konusu

Nükleer savaşın ardından dünya, çöllerin yaygınlaştığı ve susuzluk probleminin arttığı bir yer haline gelmiş, aynı nedenle medeniyet çöküşe doğru sürüklenmiştir. Hayatta kalma içgüdüsü had safhada olan Max (Tom Hardy), eşi ve çocuğunu kaybetmenin ardından huzuru ararken, Savaş Çocukları tarafından esir alınır. Bölgenin su ve benzin gibi kaynaklarını elinde tutan hükümdar Ölümsüz Joe'nin bölgesinde kan torbası olarak tutulan Max, her an kaçış için fırsat kollamaktadır.

Ölümsüz Joe'nin emriyle benzin ikmali için göreve çıkan İmparator Furiosa (Charlize Theron), belirlenen rotasından çıkınca Ölümsüz Joe ve adamları bir sorun olduğunu anlar. Kısa sürede Joe, eşlerinin Furiosa tarafından kaçırıldığını öğrenerek ve Savaş Çocukları ile birlikte Furiosa'nın peşine düşecektir. Kan torbası olarak bir aracın önüne bağlanan Max da ister istemez bu kovalamacaya katılır.

Kimyasal bir çöl fırtınasının ardından zincirlerinden kurtulan Çılgın Max, Furiosa ile yanındaki eşleri esiri olarak alacak, kısa süreli çıkar ilişkisi yerini dostluğa bırakacaktır. Yeşil Diyarları arayan Furiosa, en sonunda kendi halkını bulacak ancak geride artık yeşil hiçbir şeyin kalmadığını öğrendiğinde umudunu kaybetme noktasına gelecektir. Çılgın Max'ın planı ise geri dönüp, peşlerindeki tiran Joe'yi atlatarak onun sahip olduğu kaynakları ele geçirmektir.

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy, Marvel Comics'in aynı adlı süper kahraman ekibinden uyarlanan Amerika yapımı bilim kurgu-süper kahraman filmi. Film, Marvel Studios tarafından üretilmiştir. James Gunn'un yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği filmin başrollerinde Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, ve Benicio del Toro yer alıyor.

Konusu

Peter isimli çocuğun annesi ölüm döşeğindedir. Ölmeden ona babasının saf ışıktan oluşmuş bir melek olduğunu söyler. Peter ağlayarak odadan çıkar ve bir uzay gemisi tarafından kaçırılır. Yıllar sonra Peter bir küreyi çalmak için terk edilmiş bir gezegene gider. Küreyi alır ancak kürenin peşinde başkaları da vardır. Peter (Star Lord)a saldırırlar ama Peter küre ile kaçmayı başarır. Nova başkenti Xandar a gelen Peter ı orda başkaları da takip etmektedir. Bir ekip olarak Rocket Racoon ve Groot ödül için peşlerindeyken Kürenin Ronan a geçmesini engellemek isteyen Gamora da ayrıca peşindedir. Üçlü arasında bir kovalamaca ve kavga başlar. En sonunda Nova Corps gelerek hepsini hapse gönderir. Hapiste Gamora ya saldıranlar olur ama Drax engeller ve Ronan ın ailesini öldürdüğünü ve Ronan a bağlı Gamora yı kendisinin öldürebileceğini söyler. Gamora Ronan ın ailesi olmadığı ve ona karşı olduğunu söyler. Bu arada Ronan Thanos ile görüşür ve Thanos küreyi bir an önce kendisine getirmesini söyler ve onu tehdit eder. Peter, Gamora, Rocket, Drax hapisten kaçma planları yapar ve hapisten beraberce kaçarlar. Ekip knowhere denilen ölmüş bir kadim varlığın devasa kafatasının gezegen olduğu yerde küreyi satmak için Collector un yanına giderler. Burda ekip üyeleri arasında tartışmalar çıkar ama sakinleşmeyi bilirler. Collector kürede bir taşın olduğunu ve taşın eşsiz bir güce sahip olduğunu söyler ve onları bilgilendirir. Taşı satın alacağı sırada Collector un kölelerinden bir kız taşı eline alır. Taş kızı parçalar ve binayı patlatır. Ekip zor kaçarlar. Gamora küreyi alıp ordan çıkarlar. Taşla ilgisi olmayan ve sadece Ronan dan intikam almak isteyen Drax Ronan a yerlerini söylemiştir. Ekip kaçacağı sırada Ronan ve ordusu şehre gelir. Uzay mekiklerine binerler. Savaş başlar. Gamora nın uçağı vurulur ve gamora uzayda boşlukta sürüklenir. Peter küreyi alması için kendisini tutan ve çocukken onu dünyadan kaçırmış olan Yondu ya haber verip eğer kendisini istiorsa koordinatım bu der ve Gamora nın öleceği sırada Peter boşlukta ona doğru uçar ve kendi maskesini ona takarak Gamora için kendisini feda eder. Neyse ki Yondu çok kızgın olduğu için erken davranır ve peter ı uzay mekiğine ışınlar. Ronan Drax i bir güzel pataklar. Küreyi ele geçiren Ronan taşı Thanos a vermek yerine eline alarak gücüne sahip olur ve önce Xandar ı sonra seni yok edeceğim der Thanos a. Yondu çok sinirli olsa da Peter onu ikna eder, Nova Corps da uyarılır olacaklardan. Ronan Xandar a saldırı başlatır. Guardians of the Galaxy Ronan ın gemisine girer ve ona saldırılar. Ronan a yaptıkları saldırı başarısız olur. Drax i boynundan yakaladığı sırada Rocket uçakla gemiye girer ve bu saldırı gemiyi patlatır ve gemi düşmeye başlar. Groot ekip arkadaşlarını kurtarmak için dallardan bir koza yapar ve kendisini feda eder. Yeryüzünde Ronan taşı içine koyduğu çekici havaya kaldırarak insanlara nutuk atarken Peter dans etmeye ve şarkı söylemeye başlar. Ronan’ın dikkatini dağıtmaktadır. Drax ateş eder ve çekiçten taş çıkar. Ronan ve Peter taşa doğru uzanırlar. Taşı Peter kapar. Taşın gücüne dayanması çok zordur. Peter parçalarına ayrılmak üzere iken ilk Gamora elini tutar, sonra Drax ve Rocket. Birlikte taşın gücüne dayanırlar. Ronan son bir hamle çekicini kaldırdığı anda Peter Biz Galaxy nin Koruyucularıyız der ve eliyle Ronan ı parçalarına ayırır. Gamora küreyi alır ve taşı hapseder. Peter Yondu ya küeryi verir ama sahte küreyi. Ekip sonrasında uçaklarına atlar ve yeni maceralar aramaya giderler. Groot ise bir saksıda filizlenip dans etmeye başlamıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz