Yeşil Deniz 33. Bölüm (sezon finali)–Yeşilova’da düğün

Sımsıcak bir Ege hikayesi.. Ege’nin sımsıcak insanlarının birbirinden komik hallerinin anlatıldığı Yeşil Deniz de sezonu hüzünlü bir şekilde kapattı.

Yeşil Deniz 33. Bölüm (sezon finali)–Yeşilova’da düğün

1990’lı yıllarda Ege bölgesinde geçen komedi, romantizm dolu bir hikaye.. Yeşil Deniz’de yeşiloba kasabasında cep telefonlarının bile olmadığı bir dönemde radyoculuk yapan İsmail’in ve ‘gariban’ arkadaşlarının hikâyesi anlatılıyor.

YEŞİL DENİZ 33. BÖLÜM (FİNAL) İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

33.Bölüm Özet

Başrollerinde Burak Serdar Şanal, Öykü Çelik ve Melis Babadağ’ın yer aldığı dizide bu hafta Sedef ve İsmail’in düğünleri var. Sedef, Cemile’nin kendisine söylediği gerçek üzerine kafası karışır. Kontrol için hastaneye gittiğinde Doktor Tugay’ın Yeşilova’dan ayrıldığını öğrenir ve soluğu Zümrüt’ün yanında alır. İsmail ve Zümrüt’ü başbaşa samimi biçimde konuşurlarken gördüğünde durumu yanlış anlar ve şüpheleri büsbütün artar. İyice kafası karışan Sedef nasıl bir yol izleyecektir? Tüm bu olanlar yaşanırken Süleyman ve Neşe, Hayati’ye yakalanırlar. Hayati arkasından iş çevirdiğini düşünerek ikiliye tavır koyar ve Süleyman’a, Neşe’yi vermeyeceğini söyler. Bunun üzerine Süleyman, Neşe’ye kavuşmak için sadıçlarının da desteğiyle bir plan yapar. Ancak öte yandan Emine, Emin’in açıklayamadığı paraların kaynağını Şükrü’ye söylemiştir. Şükrü, Süleyman’ın babası İlyas’ın bir çuval parayla geri döndüğünü öğrenmesiyle şok olur ve Hafize’nin yanına gidip ağız arar. Süleyman’ı takibe alan Şükrü sadıçların bir çuval parasını bulur. Bu paranın hesabını soramadan ciddi bir kalp krizi geçirecektir. Şükrü kurtulabilecek midir? Tüm bu olan bitenin yanında kararını veren Sedef, Şerif Ali’den nasıl bir yardım isteyecektir? Kız almasına giden İsmail, Sedef’le ilgili nasıl bir sürprizle karşılacaktır? Yaşanan tüm olumsuzlukların bir çuval paradan olduğuna iyice inanan Cemil, hıncını bir çuval paradan nasıl çıkartacaktır?

Sımsıcak bir Ege hikayesi: Yeşil Deniz…

Doksanlı yıllarda bir Ege kasabası hayal edin. Sıcak samimi insanların yaşadığı tipik ege evlerini, sokaklarında motosiklet çığlıklarını, traktör seslerini, yol kenarında usul usul otlayan ineklerini, yemyeşil bir denizi andıran ovalarını, mezarlığındaki servilerini, dağlarındaki ağaçlarını ve uzayıp giden incecik yollarını. İşte böyle bir yerdir Yeşilova kasabası. Belediye hoparlöründen 24 saat anonsların yapıldığı, herkesin herkesi tanıdığı ve hakkında dedikodu yapacak kadar malumata sahip olabildiği, bırakın cep telefonlarını henüz normal telefonların bile her evde bulunmadığı; aşkların, komşulukların, arkadaşlıkların en sahici halleriyle yaşandığı sıcacık, sevimli bir yer.

Kaynak: Diyarbakır Söz