AK PARTİDE KONGRE HEYECANI

AK Parti, 30 Eylül’de yapılacak Büyük Kongre için çalışmalarını son hızla devam ettiriyor.

AK PARTİDE KONGRE HEYECANI

Ankara Arena’da yapılacak ve yaklaşık 30 bin kişinin katılımının beklendiği Büyük Kongre'de partiyi 2023’e taşıyacak kadro belirlenecek.

Partinin 2023 vizyonuna uygun şekilde yeniden yapılanacağı Büyük Kongre öncesi AK Partiye katılan HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun HAS Parti’den gelen bazı isimlerle birlikte MKYK listesine gireceği belirtiliyor. Diğer taraftan, parti tüzüğünde yer alan üç dönem kuralı nedeniyle parti içindeki görevlerini yeniden alamayacak isimlerin de partinin yönetim organlarına girme beklentisi içinde olduğu ifade ediliyor.

-BÜYÜK KONGRENİN KONUKLARI-

AK Partinin Büyük Kongresi öncesinde aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de bulunduğu birçok devlet başkanı ve lidere davetiye gönderildi. Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder’in de aralarında bulunduğu bir çok yabancı davetli kongreye katılacağını bildirdi. AK Partinin 30 Eylül’de yapılacak 4. Olağan Kongresi için TÜSİAD’ın da aralarında olduğu birçok sivil toplum kuruluşu ile Türk-İş, Hak-İş, TİSK, TOBB, Memur Sen, Kamu Sen gibi kuruluşlar da Kongre’ye davet edilenler arasında.

-2023 MANİFESTOSU AÇIKLANACAK-

Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlık görevine dördüncü ve son kez aday olacağı Büyük Kongre'de, iktidarda geçen 10 yılın da muhasebesinin yapması, terör başta olmak üzere son dönem yaşanan gelişmeler, yaklaşan yerel seçimler, Kürt politikası, Başkanlık sistemi, milletvekili dokunulmazlığı gibi konuları içeren ayrıntılı bir konuşma gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın, konuşmasında hükümet olarak Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine yönelik bir manifesto da açıklayacağı, manifestonun parti programı ve son seçim beyannamesiyle paralel ve tamamlayıcı bir nitelikte olacağı ifade edildi.

-7 DİLDE KONGRE-

AK Parti, Büyük Kongresinde salon içinde 10 bin, salon dışında 20 bin olmak üzere toplam 30 bin kişiyi ağırlamak üzere çalışıyor. Salon dışında kalacaklar için kurulacak dev ekranlarda gösterilecek. Kongre’nin görüntüleri yüksek çözünürlüklü canlı yayınla, isteyen televizyonlara ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca, salon içinde ise kurulacak ışık sistemiyle görsel bir şölen hazırlanacak. Kongrede yapılacak konuşmalar İngilizce, Rusça, İspanyolca, Arapça’nın da aralarında bulunduğu 7 dile çevrilecek.

-3 DÖNEM KURALI NETLEŞECEK-

Kongrede dikkat çeken bir değişiklik de parti tüzüğünde yapılacak. AK Partinin “3 dönem kuralı” olarak bilinen, 3 dönem görev yapanların aynı göreve tekrar aday olamamasına yönelik düzenleme, bu kişilerin bir dönem bekleyerek tekrar aday olabileceğinin belirtilmesiyle netleştirilecek.

-ŞARKILI VE KLİPLİ KONGRE-

Büyük Kongre için çalışmalarını sürdüren AK Parti, kongreye özel olarak bir şarkı ve klip de hazırlattı. Klipte değişik yaş gruplarından partililer de rol aldı. Klibin çekildiği “11 yıldır sözümüz söz” adlı şarkının sözleri ve bestesi, AK Partinin seçim şarkısı “Aynı yoldan geçmişiz biz”i yapan Özhan Eren tarafından yazıldı.

-KONGRENİN PROGRAMI HAZIR-

Ankara Arena'da saat 10.00'da başlayacak Kongre'de, açılış ve divan seçiminin ardından, önce yurtdışından gelen konuklar konuşma yapacak, ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla konuşmasını gerçekleştirecek. Kongrede 3 dönem kuralında bir dönem ara verilerek yeniden aday olunabileceğinin netleştirilmesini de içeren tüzük değişikliği komisyonu raporu da okunarak kabul edilecek. Başbakan Erdoğan'ın, göreve dördüncü ve son kez aday olacağı genel başkanlık seçimlerinin ardından partinin diğer yönetim organları için seçim yapılacak. 50 asil ve 25 yedek üyeli Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, 11 asil ve 5 yedekli Merkez Disiplin Kurulu, 3 asil ve 2 yedek üyeli Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu'nun seçilmesinin ardından AK Partinin 4. Olağan Büyük Kongresi sona erecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler