AK Partili Ensarioğlu’ndan DEM Partili Beştaş’a, "İspat etmezsen şerefsizsin"

DEM’li Beştaş ile AK Partili Ensarioğlu arasında, tepki dozajı yükseldi. Ensarioğlu, “Kayyımdan nemalandığımı söylemiş; ispat etmezsen şerefsizsin” dedi.

AK Partili Ensarioğlu’ndan DEM Partili Beştaş’a,

31 Mart’ta yapılacak mahalli seçimlere sayılı günler kalırken, siyasetteki gerilim de tırmanış gösteriyor. DEM Parti Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Beştaş ile Ak Parti Diyarbakır Milletvekili M. Galip Ensarioğlu arasındaki itham ve tartışmalar gündem olmaya devam ediyor. Ensarioğlu, “Kayyımdan nemalandığımı söylemiş; ispat etmezsen şerefsizsin” dedi.

İKİLİ NEDEN KAPIŞTI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eşbaşkan adayı olan Meral Danış Beştaş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun "Beştaş’ın aday olmasına bakmayın, İstanbul’da DEM ittifakı var" sözlerine yanıt verdi.

Beştaş, İçişleri eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu üzerinden göndermede bulunarak, “Kendisi geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Pazarlıklar yapmıştı. Kendisi Süleyman Soylu'ya mı özeniyor? Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir" eleştirisinde bulundu. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren de Ensarioğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, ‘tırşikçi’ iddiasında bulunmuştu.

ENSARİOĞLU YANIT VERDİ

DEM Parti Milletvekillerinden hakaret içeren tepkiler alan  AkK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, sessizliğini bozdu. Ensarioğlu,  “Çıkıp beni eleştirebilirsiniz, katılmayabilirsiniz. Bu eleştirme hakkı sadece sizin midir? Hakarete, iftiraya varan sözler kullanıyorsunuz. İŞİD’e tank verdiden, Kobani’de kşmlerle işbirliğine kadar aslı astarı olmayan iftiralarla siyaset üretiyorsunuz. Eleştiri yapıyorsunuz ama siz eleştrilmiyeceksiniz. Sizin demokratlığınız bu kadar. Eleştirmiyorlar, seviyeleri düşük olduğu için hakaret ediyorlar” dedi.

HAKARETSE HAKARET

Kendisine yapılan hakaretleri not aldığını ve tüm bunlara cevap vereceğini belirten Ensarioğlu, “Meral’e (Beştaş) ve diğerlerine gereken cevabı vereceğim. Hakaretse hakaret. Hakaretin kralını yaparım. Ben onların kralına eyvallah etmemişim, onlara mı eyvallah edeceğim. Ama seviyeyi düşürmeyelim dedik. Onlarla konferanlarda bir araya gelmişiz, dostça sohbet ediyoruz. Bu hakaretler kendisine yakışmadı. Misliyle hepsine iade ediyorum. Sizin yaptığınız tüm ayıpları ortaya dökmesini de bilirim, sizi de ifşa etmesini bilirim. Konferansta (Kürt sorununu kastederek) bu sorunla ilgili fikirlerimizi söyleyecektik. Belki katkı sunacaktık, polemik yapmayacaktık ki… “ ifadelerini kullandı.

‘İSPAT ETMEZSEN ŞEREFSİZSİN!’

Beştaş’ın “Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir" ifadelerine de sert tepki gösteren Ensarioğlu, “Kayyımdan nemalandığımı söylemiş; ispat etmezsen şerefsizsin. Bu kadar ağır söylüyorum. Madem iftira atıyorsun ispat etmezsen şerefsizsin. Eğer bu üslupla cevap vereceksen; benim sığ olduğumu söylüyorsun. Ben de kalkıp sana çukur mu diyeyim” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler