AK Parti’nin Diyarbakır adayı kim olacak?

Gözler AK Parti’nin adaylarını açıklayacağı Perşembe gününe çevrildi. Başta Diyarbakır ve Ankara gibi önemli şehirlerin adaylarının açıklanacağı adaylar için son sözü Erdoğan söyleyecek.

AK Parti’nin Diyarbakır adayı kim olacak?

Yerel seçimlere 3 ay kala Diyarbakır’da adaylık yarışı da hız kazandı. Partiler rakiplerinin karşısına “kazanabilecek” aday çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. AK Parti dün yapacağı aday tanıtım toplantısını, 9 askerin şehit edilmesi nedeniyle iptal edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Perşembe günü saat 14.00’te Ankara’daki ATO Kongre Merkezi'nde aralarında Ankara ve Diyarbakır adaylarının bulunduğu illerin adayları açıklanacak.

Büyükşehir için bir kişi başvurmuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Halis Bilden dışında başvuran olmamıştı. Ancak Ak Parti Genel Merkezi’nin aday belirlemek için bazı isimler üzerinde anket yaptırdı. Büyükşehir için 5 adayın ismi öne çıkarken, son kararı Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

AK Parti’nin Diyarbakır adayı kim olacak?

Kulislerde AK Parti’nin Büyükşehir için eski İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ı aday göstereceği konuşuluyor. Ancak Aydın’a parti içinden ciddi bir muhalefet yapıldığı gelen bilgiler arasında. Bilden ve Aydın'la ilgili son kararı Erdoğan verecek.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını 7 Ocak’ta açıklamıştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz