Altan Tan'dan Arınç'ın sözlerine tepki

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, ''ben de aklıma gelse dağa çıkardım'' sözlerine ilişkin, ''40 senedir politika yapıyorsun, haberin yok muydu bunlardan? Özrü kabahatinden büyük'' dedi.

Altan Tan'dan Arınç'ın sözlerine tepki

Tan, düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Zazaca ve Kurmanci'nin lehçe ya da farklı diller olup olmadığını bakmaksızın bunlarla ilgili taleplerin karşılamak durumunda olduğunu kaydetti.

Bunlar üzerinden bir tartışma başlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''üstünü vazife olmayan işlere karıştığını'' savunan Tan, 'Önce işleri doğru dürüst yapsınlar'' diye konuştu.

"KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR"

Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, bir BDP'li kadın milletvekiline atfen ''ben de aklıma gelse dağa çıkardım'' sözlerine ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Sayın Arınç 'karakolda doğru söyler mahkemede şaşar' tipine uygun birisi. Benim halamın oğlu var, geceleri alkol kullanıyor, gece birçok şey söylüyor gama sabah 'benim gece söylediklerim geçerli değil, gündüz söylersem ciddiye alın' diyor. Sayın Arınç da bir gün 'Kürtçe medeniyet dili midir?' diyor, öbür gün 'dağa çıkarım' diyor. Şunu tavsiye ediyorum, Bursa'da çok kaplıca var, gidin adam akıllı dinlenin. Kafanızı ellerinizin arasına alın. Soru soracağınız kimseler varsa sorun, bu meseleyle ilgili netleşin.

Biri öyle biri böyle diyor. Sürekli Kürtlere havuç göstereceksiniz, öbür taraftan da sopa. Kürtler tavşan mı ikide bir havuç gösteriyorsun? Bak senin etrafında bir sürü tavşan var hatta o tavşanlara havuç göstermene gerek yok, havucun resmini koy zıplıyorlar.

'Bu baskılar olsaydı ben de dağa çıkardım...' Peki sen 40 senedir politika yapıyorsun, haberin yok muydu bunlardan? Özrü kabahatinden büyük. Uludere'de olanlar Diyarbakır'da olanlardan farklı mı? Çık bir şey söyle. İnsanlar hala dağa çıkıyor.''

Adnan Menderes'in itibarının iadesiyle ilgili TBMM'de başlatılan süreçle ilgili bir soru üzerine Tan, ''Bizim gönlümüzde bu insanlar en şerefli yerdedir. Devlet geçmişte bütün kesimlerden insanlara haksızlık yapmıştır. Hiçbir ayrım yapılmaksızın hepsinden özür dilenmelidir'' dedi.

-araştırma önergesi-

Öte yandan Tan, milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, ''27 Nisan e-muhtırası nedeniyle Yaşar Büyükanıt'ın ülkeyi uğrattığı zararın ve Başbakan Erdoğan'ın Büyükanıt hakkında hiçbir işlem yapmamasının nedenlerinin araştırılmasını'' istedi.

Tan, ayrıca, Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerinin birleştirilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler