Ararat konseri polemik yarattı

AK Parti İl Başkanı Aydın’ın Ararat’ın Ekim ayında Diyarbakır’da konser vereceği yönündeki açıklamaları, sanatçı tarafından yalanlandı. Aydın yanıtında Mem Ararat duyurusu iletişim eksiliğinden kaynaklandığını öne sürdü.

Ararat konseri polemik yarattı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ın duyurduğu Mem Ararat konseri, Kürt sanatçı tarafından yalanlandı. Diyarbakır'da düzenleneceği söylenen ve görseli de paylaşılan konserle ilgili ne sanatçı Mem Ararat'ın ne de menajerinin haberdar olduğu ortaya çıktı. Aydın ise verdiği yanıtta, festivali organize eden ajans ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki iletişim eksikliğinden dolayı, Mem Ararat’ın da festival katılacağı bilgisini verdiğini söyledi.

AYDIN AYLIK TOPLANTIDA AÇIKLAMIŞTI

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, geçtiğimiz hafta düzenlediği periyodik aylık basın toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organize edeceği, “Sur Kültür Yolu Festivali”nin 8-16 Ekim’de düzenleneceğini, festivalde Kürt Sanatçı Mem Ararat’ın da sahne alacağını duyurdu. Ararat’ın 14 Ekim saat 20. 00’de Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi Dağkapı Meydanı’nda konser vereceği duyurulan afiş ise festivali organize eden ajans tarafından resmi internet sayfasında paylaşılmıştı.

ARARAT KONSERİ YALANLADI

Peş peşe gelen açıklama ve afişlerin yayınlanmasından sonra Mem Ararat adının ve konser tarihinin yer aldığı afişi Twitter hesabından paylaşarak söz konusu, “konser vereceğine” dair haber ve açıklamaları yalanladı. Sanatçı Ararat yaptığı kısa açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu afiş bilgimiz dışında düzenlenip paylaşılmıştır. Belirtildiği gibi bir konserimiz bulunmamaktadır. Bu haber yalandır. Bu afiş bilgimiz dışında düzenlenip paylaşıldığı için avukatlarımız aracılığıyla hukuki süreci başlatacağız.”

İL BAŞKANI AYDIN ÖNERMİŞ

Yaşanan polemikle ilgili AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başta Mem Ararat olmak üzere 4-5 sevilen sanatçının ismini verdiğini belirterek şunları söyledi: "Sur Kültür Yolu Festivali için Kültür Bakanlığı bizden sanatçı ismi istedi. Ben de Mem Ararat başta olmak üzere 4-5 sanatçının ismini yazdırdım. Daha sonra festivali organize eden ajansın internet sayfasında paylaşılan görseli gördüm ve bu nedenle Mem Ararat'ın konser vereceğini açıkladım. Sonra öğrendik ki ajans sanatçı ile diyaloga geçmemiş. Mem Ararat da yaptığı açıklamada bu etkinliğe katılmayacağını belirtmiş. Açıklamadan sonra avukatı beni aradı. Mem Ararat'ın konsere katılamayacağını ve söz konusu tarihlerde programının olduğunu söyledi. Ben de Mem Ararat festivalden sonra da hangi tarihte ve hangi mekanda konser vermek istiyorsa, biz kendilerine bir konser düzenleyelim dedim. Fakat avukatı bana geri dönüş yapmadı. Olay bundan ibaret."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler