Arınç'tan Diyarbakır'a Kürtçe selam: Keyfette Hoşe

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün 92. kuruluş yıl dönümü sebebiyle düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır İl Müdürü ile Kürtçe konuştu.

Arınç'tan Diyarbakır'a Kürtçe selam: Keyfette Hoşe

Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine yerel basının temsilcileri ve muhabirleri katıldı. Yarışmaya Türkiye'nin 81 ilinden katılan basın mensuplarından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hayatını kaybeden gazeteci-şair Abdurrahim Karakoç'a rahmet dileyerek, "Allah rahmet eylesin. Gerçek bir Anadolu insanı. Şiirleriyle yön veren çok değerli bir insandı. Abdurrahim Karakoç'un benim için ayrı önemi var. Mihriban türküsünü gittiğim her yerde çalarlar. Gerçekten günde 10 defa dinlesem hoşuma gider. Mihriban'ı dinlerken Karakoç'a ayrı bir rahmet dileyeceğiz" dedi.

Ödül alanları tebrik eden Arınç, "Bu ödülleri hak eden arkadaşlarımızı hep birlikte coşkuyla alkışlayacağız. Biz Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü olarak sürekli arkanızdayız. Daha nice yıllar böyle sevinçli ödül günlerinde bulunmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

DİYARBAKIR İL MÜDÜRÜNE KÜRTÇE SELAM

Tören sırasında Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlükleri ile telekonferans bağlantısı yapıldı. Arınç'ın, Basın Yayın ve Enformasyon Diyarbakır İl Müdürü Melih Akaslan ile yaptığı görüşme ilginç diyaloglara sahne oldu. Bülent Arınç, Aksalan'a, "Keyfette hoşe" diye seslendi. Arınç, daha sonra, "Hoşe kardeş diyeceksin" şeklinde konuştu. 'Hoşe' diye cevap veren Akaslan, "Ben Zazaca olduğu için bilmiyorum" dedi. Kendisinin de Zazaca bilmediğini ifade eden Arınç, "Kırmançi biliyorum" şeklinde konuştu. TRT 6'nın ayın 13'ün de Sorani dilinde yayına başlayacağını belirten Arınç, "Barzani ile birlikte görüşme yapacağız. TRT 6'dan yayınlanacak" şeklinde konuştu.

Haber, araştırma, mizanpaj, röportaj, fotoğraf gibi dallarda dereceye girenlere ödülleri; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz