Bacı fena vurdu

Seçime 72 gün kala, Altılı masa dağıldı. Akşener masaya açtı ağzını yumdu gözünü “dayatmaya boyun eğmeyeceğiz” dedi, Kılıçdaroğlu “taşlar yerine oturdu” deyip, HDP’ye davetiye çıkardı.

Bacı fena vurdu

AKŞENER’DEN ZEHİR-ZEMBEREK

Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde önceki gün gerçekleştirilen 6'lı koalisyonun 12. toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi. Akşener, partinin ek binasındaki toplantının ardından kameraların karşısına geçerek alınan kararı açıkladı.

NOTER MASASI OLMAYACAĞIZ

"İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Ne bir kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız" açıklamasını yapan Akşener, 6'lı masayı resmen dağıttı. İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olarak gösterdiklerini söyleyen Akşener, "Bu önerilerimiz reddedilmiştir. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir." dedi.

KILIÇDAROĞLU’YA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla adaylığına karşı çıkan Akşener'e "İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim" diyerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu ayrıca HDP'ye isim vermeden davet gönderdi.

SATANI SATARLAR

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Unutmayınız bir kere satan yine satar. Vefasızlık imansızlıktır, ihanete iltifat ve ihtiramdır." sözlerini hatırlattı. MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem ise "MHP’ye ihaneti teşvik eden ve hatta vekillerini bile peşkeş çeken Kılıçdaroğlu tarihi bir şamar yedi" dedi.

ERDOĞAN’IN O SÖZLERİ

Akşener'in bu açıklamalarının ardından akıllara Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6'lı masa için söyledikleri geldi. Erdoğan"Buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masada toplanıp dağılmak için. İranlıların güzel bir sözü var, "'Nişestend u goftend u ber-hâstend''. Oturdular, konuştular, dağıldılar..." ifadelerini kullanmıştı.

OKUYAN; HESAPLAŞIRIM

Akşener'in masayı dağıtması halinde açıklayacağı belgeler olduğunu söyleyen ve gündeme bomba gibi düşen Yaşar Okuyan, CHP'den ihraç edilmişti. Okuyan, "Meral Akşener, seninle milletin önünde hesaplaşacağım, hazır ol." dedi.

HOCA’DAN AKŞENER’E CEVAP

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaşananların ardından açıklamada bulundu. ''Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız! Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

YAZICI; DİKİŞ TUTMAZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Çok farklı yelpazede siyasi düşünceye sahip, farklı programlara sahip partilerin birlikteliğinin örneği olarak kendilerini takdim ediyorlardı. Demek ki öyle kaynayan bir kızgınlık varmış, bugün de yüksek bir sesle patladı, masa devrildi. Bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar dikiş tutmaz. Herhalde hep birlikte tarih oldular"

Kaynak: Diyarbakır Söz