Bahçeli, ilçe kongrelerine mesaj gönderdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde elde edilen demokrasi zaferinin yerel seçimlerde taçlanmasının, Türkiye'nin geleceği açısından mühim ve milli bir zaruret olduğunu belirterek, "Nitekim belediye yönetimlerindeki zillet gölgesi, muhakkak surette kaldırılmalıdır ve Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı'yla bu göreve hazırdır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, ilçe kongrelerine mesaj gönderdi

MHP'den yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, 9 Ağustos 2023 itibarıyla başlayacak ilçe kongrelerine mesaj gönderdi.

İlçe kongreleriyle başlayıp il kongreleriyle genişleyecek ve 14. Büyük Kurultay'ın yapılmasıyla sonuçlanacak seçimli demokratik sürecin, partisinin haklı ve tarihi mücadelesine güç katacağını vurgulayan Bahçeli, ilçe kongresinin, huzur ve kardeşlik havasında geçmesini, karşılıklı saygı ve samimi diyaloglara sahne olmasını, 54 yıllık müktesebata yakışan bir olgunlukla gerçekleşmesini herkesten beklediğini aktardı.

Devlet Bahçeli, 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin, "milli iradenin seçimiyle tezahür ettiğini, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk ve muktedir adımının atıldığını" dile getirdi.

MHP ve Cumhur İttifakı'nın, bu seçimlerde muvaffak olduğunu, Türk milletinin de "zillet ve hezimet siyasetine geçit vermediğini" belirten Bahçeli, ilçe teşkilatlarına "Sizler, pek çok saldırıya, pek çok sataşmaya, şer ve şiddet içerikli aşağılık algı oyunlarına rağmen sancağımızı yere düşürmediniz, dava ve siyaset onurumuza leke sürdürmediniz. Biliniz ki hepinizle iftihar ediyor, hepinizi bağrıma basıyorum. Yenilenmiş kadrolarla, tazelenmiş umutlarla, tahkimi yapılan hedeflerle, perçinlenmiş birlik ve kardeşlik ruhuyla 31 Mart 2024 Seçimleri'ne hazırlanacağız, merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında tam bir uyumun sağlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz mesajını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz