Başbakan 3 çocuk çağrısını yineledi

Ankara’da konuşan Başbakan Erdoğan, aileler için yaptığı 3 çocuk çağrısını yineledi.

Başbakan 3 çocuk çağrısını yineledi

Uluslar arası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi’nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir ulusun gücünün ailelerde, ailelerin gücünün de çocuklarının sayısında yattığını söyledi.

“Bir ya da iki çocuk iflas demek. Tekrar ediyorum, her ailenin en az 3 çocuğu olmalı. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz ama yavaş yavaş yaşlanıyoruz. Batı dünyası hala bu sorunu çözmeye çalışıyor, lütfen bu çağrıyı hafife almayın, bu çok ciddi bir konu” diyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

“Adalet Ve Kalkınma Partisi olarak muhafazakar ve demokrat bir parti olarak, politikalarının güçlü aile değerlerine önem veren ve aile bağlarının güçlenmesini hedefleyen bir politikamız var”

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir ailenin soyut değerleri vardır. O aile o değerleri kaybederse bu son derece tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle aile değerlerini korumak için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Ekonomik sorunlar nedeniyle aile birliği üzerindeki baskıyı kaldırmak için birtakım tedbirler aldık. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza 180 milyar TL sosyal yardım dağıtılacak. Nisan ayında eşlerini kaybetmiş bayanlar için yeni bir program başlattık. O vatandaşlarımıza iki ayda 500 TL ödenek sağlıyoruz ve şimdiye kadar 225 bin vatandaşımız bundan yararlanmıştır. Gelecekte daha fazla projemizi hayata geçireceğiz”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler