Başbakan Davutoğluna Konyadan seçim müziği

Başbakan Ahmet Davutoğlu için memleketi Konya'da 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde kullanılmak üzere 'Milletin oğlu Davutoğlu' adlı seçim müziği ve klibi hazırlandı.

Başbakan Davutoğluna Konyadan seçim müziği
AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda halkla ilişkiler uzmanı olarak görev yapan, aynı zamanda tasavvuf müziğiyle ilgilenen Emirhan Doğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapılacak genel seçimlerde kullanması için bir seçim müziği hazırlamaya karar verdi. Kendisi gibi müzikle ilgilenen arkadaşlarıyla biraraya gelen Doğan, hazırladıkları seçim müziğine bir de klip çekti. Klipte kullanılan görüntü ve fotoğraflar ise Davutoğlu'nun çocukluk yılları başta olmak üzere, akademisyenlik, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemdeki yurt içi ve yurt dışı gezilerinden oluşuyor.
Doğan, seslendirdiği seçim müziğinin sözlerini arkadaşı Ahmet Güler, aranjesini Mevlüt Güler ve klibin yönetmenliğini de İlker Ayhan Saraç'ın yaptığını belirtti. Klibin sosyal medyada da ilgi gördüğünü belirten Doğan,"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu için yazılan müziğin ilk başlangıcı 'Hayali Kıble Kayası' sözleriyle başlıyor. Başbakanımız her zaman 'Ben hayat duruşumu ve felsefemi 'Kıble Kayası'ndan aldım' şeklinde konuşuyor. Buna dikkat ederek müziğin sözleri bu cümleyle başlıyor. Ardından 'Annenin makbul duası' cümlesi geliyor. Bu da Anadolu temalı ve duygu dolu bir cümle oldu. En can alıcı noktası ise 'Ümmetin cefakar oğlu' sözü oldu" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’na klibi hediye etmek istediklerini belirten Doğan şunları söyledi:
"Yaklaşık 2 ay süren çalışma sonrası bu müzik ve klibi hazırladık. Daha sonra sosyal medyada paylaştık. Çok olumlu tepkiler aldık. Ayrıca hazırladığımız klipte de bir zaman tüneli oluşturduk. Başbakanımızın fotoğraf ve görüntüleriyle çocukluğundan itibaren lise yılları, gençlik dönemi, üniversite yılları ve Malezya’da öğretim üyeliği yaparken çekilen fotoğrafları, Dışişleri Bakanlığı görevi, ardından Başbakan oluşuna kadar bir zaman tüneli hazırladık. Sırasıyla görüntüler klipte yer alıyor."
'Milletin oğlu Davutoğlu' isimli şarkının sözleri ise şöyle:

Hayali kıble kayası
Odur dik duruş mayası
Annenin makbul duası
Toros eri Davutoğlu
Davutoğlu Davutoğlu
Yolu ilim irfan yolu
Gönlü iman inanç dolu
Torosların yiğit oğlu
Yol Menderes'in, Özal'ın
İz Erbakan, Erdoğan'ın
Yeni Türkiye davasının
Başbakan'ı Davutoğlu
Davutoğlu Davutoğlu
Mazlumlara umut oldu
Zalime karşı dik durdu
Ümmetin cefakar oğlu

Kaynak: Diyarbakır Söz