Başbakan Erdoğan, yüz nakli olan Uğur Acar'ı ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk ve dördüncü yüz nakli olan Uğur Acar’la Turan Çolak’ı ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, yüz nakli olan Uğur Acar'ı ziyaret etti

AK Parti Antalya İl Teşkilatı 4. Olağan İl Kongresi için dün Antalya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibini ziyaret etti. Hastane girişinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kapıda Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Prof. Dr. Ömer Özkan ve yüz nakli olan Uğur Acar kapıda karşıladı.

Hastane girişinde Uğur Acar’la sohbet eden Başbakan Erdoğan’a, "Uğur’un yüzünü nasıl buldunuz?" sorusuna Erdoğan, “Benim nasıl bulduğum değil, kendisinin nasıl bulduğu önemli. Uğur kendisini çok iyi hissediyor. Ameliyat başarılı geçmiş. Bu da bizi mutlu ediyor.” cevabını verdi.

Uğur Acar’la sohbet eden Erdoğan, ‘Hanım burada mı?’ diye soru yöneltmesinin üzerine Acar da kendisinin bekâr olduğunu söyledi. Bu sohbetin üzerine Erdoğan, nakli gerçekleştiren Ömer Özkan’a dönerek ‘Uğur’u evlendirmediniz mi?’ demesi üzerine de Özkan, “Uğur henüz 20 yaşında. İnşallah evlilik de olur.” cevabını verdi.

Kısa süren sohbetin ardından hastaneye giren Başbakan Erdoğan, 4. yüz nakli olan Turan Çolak ve hastanede yatan diğer hastaları ziyaret etti. Ayrıca Erdoğan, Prof. Dr. Özkan’dan hastanın sağlık durumları ile ilgili bilgi aldığını söyledi.

BAŞBAKAN DÜĞÜNE KATILDI

Antalya’nın Kepez Belediye meclis üyesi Seyhan Asar’ın kızının düğününe de ayaküstü katılan Başbakan Erdoğan, burada Musa ve Nuray Asar’la bir süre sohbet etti.

Başbakan Erdoğan’a Antalya programlarında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Antalya milletvekilleri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz