BDPli'ler Genel Kurul'a katılmadı

BDP Genel Başkanı Demirtaş ve BDP'li milletvekilleri, 23 Nisan dolayısıyla özel gündemle toplanan Genel Kurul'a katılmadı.

BDPli'ler Genel Kurul'a katılmadı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP'li milletvekilleri, 23 Nisan dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'na katılmadı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nun özel gündemle yaptığı toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ve Danıştay Banşkanı Hüseyin Karakullukçu, yabancı misyon şefleri, bürokrat ve eski milletvekillerinin izlediği birleşimde, Çiçek'in ardından, 'söz talebinde bulunan'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birer konuşma yaptı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP'li milletvekilleri, Genel Kurul'a katılmadı. Genel Kurul'da BDP'ye ayrılan sıralar boş kaldı. Aynı sıraları paylaşan bağımsız milletvekilleri ve KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin de Genel Kurul'da olmadığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, özel gündemli toplantının tamamlanmasının ardından bir süre Genel Kurul'da milletvekilleriyle sohbet etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi alkışladı. Bahçeli'yi bazı AK Parti milletvekillerinin de alkışladığı görüldü.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, birleşimi yarın saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler