'Birbirinizi Allah için çok sevin'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizden bir ricada bulunacağım. Ne olur birbirinizi Allah için çok sevin. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla prim vermeyelim. Enerjimizi burada harcamayacağız, dışarıya harcayalım. Bizi ayırmak bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Bu ülkede yapacağımız daha çok iş var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim.” dedi.

'Birbirinizi Allah için çok sevin'

Bir dizi hizmet ve tesisin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Konya Mevlana Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenerek, birlik ve beraberlik mesajı veren Başbakan Erdoğan, soğuk havaya rağmen meydanı dolduran kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın başında Konya’da açılışı yapılacak tesisler ve buraya yapılan yatırımlardan bahsetti.

TBMM’de görüşülmekte olan bütçe görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Hükümet olarak bugüne kadar 10 bütçe hazırladık ve 10’unu da başarıyla uyguladık. Görevi devraldığımızda Türkiye’nin ekonomik büyüklük olarak dünyada 26. sıradaydı. Şu anda 17. sıraya yükseldik. Bu lafla olmuyor, çalışarak oluyor. 230 milyar dolardan aldığımız milli geliri 742 milyar dolara 3 bin 500 dolardan devraldığımı kişi başı milli geliri de bu yıl sonu itibariyle 10 bin 600 dolara yükseltiyoruz. Birikmiş borçlarını biz ödüyoruz. Önceki hükümetler tarafından faiziyle birlikte 231 milyar dolar borç devredildi.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Merkez Bankası ile ilgili ilk kez bir rakamı açıklayacağını belirterek, Merkez Bankası’ndaki paranın 119 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Erdoğan, “Yolsuzluklardan devleti kurtarırsanız buraya gelirsiniz. Biz yolsuzlukların hortumunu kestik attık.” şeklinde konuştu.

GENÇLERE 2071 NESLİNİ YETİŞTİRME ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Erdoğan, ardından sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler 1071’i göremeyebiliriz, gençler sizlere sesleniyorum. Özellikle bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz, inşallah 1071’in neslini siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki onlar bu ülkenin yerini ilk 10’un içerisinde farklı bir yere taşıyacaklar. Çünkü biz farklı ufukların insanlarıyız her gittiğim yerde onun için en az 3 çocuk diyorum. Çünkü genç yetiştirilmiş, dinamik bir nesli biz yetiştireceğiz. Bunu ihmal etmeyelim. Eğer bugün 444 kod numarasıyla yeni bir dönem başladıysa bunu iyi hesap ediniz. Televizyonlarda birilerinin söylediklerine aldırmayın, onların böyle bir derdi böyle bir meselesi yok. Onlar dertli değil biz dertliyiz. Onun için çok çalışacağız, çok koşacağız. Eğer bugün 81 vilayette 81 üniversite varsa bu bir aşkın, bir derdin meselesidir. Bu ülkenin her karışında bizim yavrularımız doğduğu zaman teröre araç olarak değil bu ülkenin kalkınmasına araç olarak doğacaklar. Biz insanı hedef alan bir milletin çocuklarıyız. Bizim önceliğimizde devlet değil insan var dedik, önce insan dedik, ardından da her şey Türkiye için dedik”

İspanya ve Yunanistan gibi Avrupa Birliği üyesi ülkelerde işsizliğin yüzde 25’lere tırmandığını, ABD ve Japonya gibi ülkelerde yüksek seviyelere ulaştığını söyleyen Erdoğan, “Bizim durumumuz ise çok farklı. Biz son dönemlerin en düşük seviyesindeyiz, yüzde 8’lerde. Biz enflasyona halkımızı ezdirmedik.” dedi.

Erdoğan, “İngiltere’de okul harçları 3 kat artırılırken biz harçları kaldırdık. Şimdi yılbaşından itibaren öğrencilerimizin burs ve kredisini daha da artırıyoruz; ama bunu göremeyenler yok mu? Var. Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var hakkı hakikati konuşamazlar. Çünkü onlar gözleri kapalı olarak gündüz dolaşırlar, çünkü onların hayatı hep gecedir.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi ve demokrasinin birbirini güçlendiren 2 alan olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Ekonomi gidince demokrasi yara aldı. Müdahale edildiğinde ekonomi yara aldı. 28 Şubat döneminde ödenen en iyi ekonomik bedeli Konya biliyor. Kendi imkanlarıyla büyüyen Konya sanayisi ve ticaretine 28 Şubat’ta çok büyük darbe indirmek istediler; ama Konya ve diğer şehirler buna göğüs gerdi, ekonomiyi büyütmeye devam etti. Bizler bu sabrımız koruyacağız.” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkeye bu millete, Konya’ya, Konya gibi şehirlere yeni bedeller ödetilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz hedef alan kirli senaryoları kardeşliğimizle bertaraf edeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Yaratılanı Yaratan’dan ötürü sevmeye devam edeceğiz.”

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz