'Biz sadece hasta almak için dağa çıkarız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendilerinin sadece hasta almak için dağa çıkacağını kaydetti. Dağla işlerinin olmayacağını belirten Akdağ, "Ülkenin her karış toprağında millete hizmet için varız. Dağa ancak helikopterlerimiz, hastaları almak için gidiyor. Millete hizmetten başka bir düşüncemiz olamaz." dedi.

'Biz sadece hasta almak için dağa çıkarız'

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gündemi değerlendirdi. Sağlık çalışanlarının durumu ve şehir hastaneleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdağ, sağlıkta memnuniyetin yüzde 39’lardan yüzde 76’lara çıktığını belirtti. İktidara geldiklerinde, 600 olan ambulans sayısının şimdi 3 bine yaklaştığını belirten Akdağ, "Bu ambulansların her biri son derece donanımlı ambulanslar. Türkiye’nin her yerinde vatandaşımıza hizmet ediyorlar. Şu anda şehirlerde 100 çağrının 90’ına 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Biz geldiğimizde, vatandaşın cebinden yaptığı sağlık harcaması da yüzde 30’lara yakındı, şimdi yüzde 15’lerin altına indi. Biz geldiğimizde çocuklarımıza yapılan aşı çeşidi 7 idi, şimdi 13 çeşit aşı yapılıyor.” diye konuştu.

Sağlıkta vatandaşın memnuniyetinin de artığını vurgulayan Akdağ, “Bugün eğer vatandaş, AK Parti icraatları olarak sağlığı en üst noktada olumlu olarak değerlendiriyorsa, Türkiye İstatistik Kurumu’nun anketleri ile sağlıkta vatandaşın memnuniyeti yüzde 39’dan yüzde 76’lara çıkmışsa, biz bunun için Allah’a şükrediyoruz ama bu yüzde 76’yı da kendimiz için yeterli görmüyoruz. Hedef olarak, bunu nasıl yüzde 80’e çıkarırız, bunun peşindeyiz.” diye konuştu. Sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olduğunu dile getiren Akdağ, “Türkiye’nin en yoğun, fedakâr çalışan personel grubu içinde sağlıkçılar var. Çünkü sayımız yetersiz. Bugün Avrupa’ya kıyasla doktor, hemşire, fizyoterapist, psikolog sayımız gerçekten çok yetersiz. Bu, iş yükümüzü çok artırıyor.” açıklamasında bulundu.

Şehir hastanelerinin vatandaşın lehine olduğunu, karşı çıkılmasına anlam veremediğini belirten Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şehir hastaneleri ile ilgili örnek verelim. Mesela Ankara’da Etlik’te SSK’nın arazisini aldık ve bu arazi üzerinde bir şehir hastanesi yapıyoruz. 8 hastane yapıyoruz. Bunlar birbirine büyük, camekânlı, güneş gören yollarla bağlanacak. Vatandaşın çok iyi hizmet alacağı hastaneler olacak. Yine kamuya ait oluyor. Finansmanı yurt dışından getiriyoruz. Parasını peşin ödeyip de müteahhidin eksik yaptığı işin sonradan sıkıntısını çekmek yerine gel burayı yap, biz sana yıldan yıla kira vereceğiz, finansman maliyetini de sen karşılayacaksın, diyoruz. Bu, vatandaşın tamamen lehine bir durumdur. Bunun nesine karşı çıkacaksınız?”

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz