Büro açılışı mitinge döndü

AK Partinin Hani İlçe Seçim bürosunun açılışı, mitinge dönüştü. Milletvekilleri ve Belediye Başkan Adayı Fatih Kayhan, seçmene seslendi. “”Ulaşılabilir belediyecilik” vaad edildi.

Büro açılışı mitinge döndü

AK Parti Diyarbakır’da 31 Marta yapılacak seçimler için, yoğun çalışma temposuna girerken, Hani ilçesindeki seçim bürosunun açılışı adeta mitingi döndü. Binlerce kişinin katıldığı mitingde, “ulaşılabilinir bir belediyecilik” vaat edildi.

Ak Parti Hani İlçe Belediye Başkan adayı Fatih Kayhan’ın seçim bürosu açılışı dün yapıldı. AK Parti Milletvekilleri M. Galip Ensarioğlu, M. Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, MKYK Üyesi Ali Karakaş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı m. Halis Bilden ile parti teşkilatlarının katılımıyla gerçekleşen açılışa, yoğun ilgili gösterilmesi dikkat çekti.

Açılış konuşması yapan Başkan adayı Kayhan, doğup büyüdüğü Hani ilçesine her durumda ve şartta hizmet etmenin bir vefa borcu olduğunu söyledi. Kayhan, “Benim tek bir hayalim var. Doğup büyüdüğüm ilçemin güzel yürekli insanlarına hizmet etmektir. Millete rağmen siyaset anlayışını benimseyip, talimatla çalışan, gençlerimizin geleceğini çalmaya yeltenen; kandan, acıdan ve gözyaşından  beslenen zihniyete en büyük cevabı inanıyorum ki 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında Hani'li hemşehrilerim verecektir” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK YATIRIMLAR DİKKATİ ÇEKTİ

Hani ilçesindeki işsizlik sorunu çözme konusunda projelerinden söz eden Kayhan, seçim vaatleri içerisinde evlenmek isteyen genç çiftçilere desteğinin de yer aldığını söyledi.

Kayhan “Evlenmek isteyen gençlere yönelik çeyiz destek paketimiz olacak. Her çift yararlanacak. Ayrıca ilçede Halk kütüphaneleri, gençlik merkezleri ,her mahalleye saha ve üniversite kazanan öğrencilere verilecek maddi desteklerimiz ve burslarımız olacak” diye konuştu.

ULAŞILABİLİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

“Bizim belediyecilik anlayışımız da milletle aramızda başka kimse yoktur” diyen Kayhan, “Her mahallenin, her hanenin başkanı olacağım. Kuyular mahallemizdeki Ali dayımız da bize istediğinde ulaşacak, Kaledibi'nde ki Ayşe teyzemiz de” şeklinde konuştu.

Kayhan, büronun açılışına katılan Hanili vatandaşlara Zazaca , Kürtçe ve Türkçe teşekkür etti.

KAPI KAPI GEZECEĞİ VE OYLARI İSTEYECEĞİZ

Açılışta Milletvekilleri de birer konuşma yaptı. Suna Kepolu Ataman başkan adayı Fatih Kayhan'ı çok yakından tanıyan bilen biriyim. Hani ilçesi için, ne uğraşlar verdiğine şahidim. Onun bu memlekete neler yapmak istediklerini biliyorum.

O zaman da söz verdim . İlçeyi kapı kapı dolaşıp hayalimizi ve hikayemizi anlatacağız. Sizden tek isteğim bu kardeşinize güvenmeniz ve destek vermenizdir. Biz üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

TANIMADIĞIMIZ DERDİNİZİ DİNLEMEYENE OY VERMEYİN

Milletvekili M. Galip Ensarioğlu ise, DEM Partililere eleştirerek sözlerine başladı. Ensarioğlu şöyle dedi; “Bbunların hizmet gibi, millet gibi, Kürtlük gibi dertleri yok. Yıllarca insanların duygularını istismar ederek, mağdur rolüne bürünen bu zihniyetin insanımızı mağdur etmekten başka bu topluma bir faydası olmamıştır.

Mecliste görev yapmama rağmen iki üç tanesini anca tanıdığım Milletvekillerini siz yolda görseniz tanımazsınız sizi kandırmalarına fırsat vermeyin.” Ensarioğlu, konuşmanın devamında DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşegül Serra Bucak Küçük’ün ın tweetlerini göstererek bunlar hem devletin hem de ailenin varlığına düşmanlık ediyorlar diyerek eleştirdi.

Ensarioğlu, “Bunlar istiyor ki cinsiyetsizlik olsun. Bunlar bizim örfümüzde, inancımız da olan herşey düşmanlar.  Ben Dicleli olduğum kadar Hani'liyim. Fatih kardeşime desteklerinizi bekliyorum ve bu alandan gördüğüm kadarıyla Hani kararını çoktan vermiş zaten” diye konuştu.

Daha sonra sırasıyla konuşan milletvekili Sait Yaz, MKYK Üyesi Ali Karakaş ve Büyükşehir adayı Halis Bilden projelerini, Ak Parti siyasetini anlatıp vaatlerini sıraladı ve hem büyükşehir hem de ilçe adayı için destek istedi. Program daha sonra büro açılışıyla son buldu.

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz