Büyükelçiler Mardin'de

Kanada Büyükelçisi John T. Holmes ile Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson, Mardin’e hayran kalıp, ziyaretler gerçekleştirdi.

Büyükelçiler Mardin'de

MARDİN - Temaslarda bulunmak üzere Mardin'e giden Kanada Büyükelçisi John T. Holmes ile Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ı makamında ziyaret etti.

Kabulde konuşan Ayvaz, Mardin'in farklı özelliklere sahip bir şehir olduğunu, dünyanın en büyük medeniyetleri Asurlar, Sümerler, Babiller, Persler, Emeviler, Selçuklu ve Osmanlı gibi yaklaşık 30 medeniyet ve imparatorluğun bu bölgede yaşadığını kaydetti.

DİLLER VE KÜLTÜRLER

Vali Ayvaz, dillerin ve kültürlerin kaybolmaması için yoğun çaba harcadıklarını, Mardin'de çeşitli dinlere ırklara mensup insanların evleri tamamen birbiri içine geçtiğini vurgulayarak, burada Arap, Türk, Kürt ve Süryanilerin tamamen karıştığını bildirdi.

TERÖRE ORTAK TEPKİ

Ayvaz, ''Güneydoğu'da terörist faaliyetlerinde bulunan, ana görevi uyuşturucu ticareti olan terör guruplarına Avrupa'da kesinlikle izin verilmemesi lazım. Daha önce farklı ülkelerin de büyük elçileri geldi onlara da aynısını söyledik. Onlara ait Tv kanalları kapatılması lazım. Bunların Avrupa'daki faaliyetlerine müsaade edilirse çocuklarınız da çok zarar görür. Uyuşturucuya başlarlar. Bu Avrupa'nın şu andaki en büyük suçu ve günahıdır. Avrupa'daki terör guruplarının çoğalmasını engellemeleri lazım'' diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLER NE DEDİ?

Kanada Büyükelçisi John T. Holmes ise, Kanada da ve Yeni Zelanda'da PKK'nın faaliyetlerinin yasaklandığını belirterek, ''Kanada da ve Yeni Zelanda'da PKK faaliyetleri yasaklanmış durumda. Hem MİT ile hem de Dışişleri Bakanlığı ile iş birliği içindeyiz. Bir takım faaliyetler gözlemlediğimizi ve bunları bildireceğimizi belirttik'' şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda Büyükelçisi Taha Macpherson da, terörle mücadele konusunda kendileri ile birlikte çalışan ve düşünen ülkeler ile iş birliği içerisinde olduklarını anlatarak, ''Yeni Zelanda da terör ile ilgili çok fazla bir sıkıntı çekmiyoruz. Terörü kesinlikle kınıyoruz. Terörle mücadele konusunda bizimle birlikte çalışan bizim gibi düşünen ülkeler ile birlikte iş birliği içerisindeyiz. Ve böyle olmaya da da devam edeceğiz'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz