CHP 11. Kadın Kurultayı toplandı

CHP 11. Kadın Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı. Divan Başkanlığına Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan'ın seçildiği kurultayda kadın kolları genel başkanlığına seçilen aday, 8 yıl aradan sonra göreve gelen ilk başkan olacak.

CHP 11. Kadın Kurultayı toplandı

Kurultay salonu CHP bayrakları, kırmızı-beyaz balonlarla süslenirken tribünlerin arka kısmına karşılıklı olarak ''Bugün Tek Yürek, Çok Ses, Tek Nefes, El Ele Yerel Seçime'' ve ''Bugün Senin Günün, Senin Geleceğin, Senin Umudun CHP'' yazılı pankartlar asıldı.

Konuşmaların yapılacağı platformun iki yanına ise dev ekranlar konularak CHP'nin kadın kurultayı için hazırladığı görseller yansıtıldı. Kurultay salonunun dışına ise kadın emeğini simgeleyen yöresel ürünlerin satıldığı stantlar kuruldu. Kurultayda konuşmalar işitme engelliler için de işaret diline çevrilecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşma yapacağı kurultayda çok adaylı bir seçim gerçekleşecek. Aday adaylarının CHP tüzüğü gereği 550 delegenin yüzde 10'nunu imzası ile kurultay salonunda Divan Başkanlığına adaylık için başvurması gerekiyor.

Kurultaya CHP yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra yabancı temsilciler, kadın aktivistler, sanatçılar ile vefa listesi olarak adlandırılan CHP'nin siyasi tarihinde yeri olan kadınlarla, eski milletvekilleri, eski milletvekillerinin eşleri de katılıyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz