Görüş Bildir

CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Diyarbakır'da

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Türkiye, kaynaklarını çatışma ortamlarına değil, sağlığa yatırmalı." dedi.

CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Diyarbakır'da

CHP Sağlık Komisyonu tarafından bir otelde düzenlen Sağlık Komisyonu 5. Bölge Toplantısı’nda konuşan Şeker, 2 yılda birçok kez bölgeye geldiğini söyledi. Ancak bölgede bu süre içerisinde hep çatışmaların yaşandığını dile getiren Şeker, şöyle konuştu.

"Türkiye bu dönemde çok ciddi travmalara maruz kaldı ve barışını konuşamaz oldu. Biz bu barış sorununu, Kürt sorununu çözmedikçe sağlığı çok konuşabileceğimiz bir ortam olmayacak. Türkiye, kaynaklarını çatışma ortamlarına değil, sağlığa yatırmalı. Betona değil, hekimlere ve sağlık hizmetini yapanlara yatırımını yapmalı." ifadelerini kullandı.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise Bursa, Antalya, Samsun, Kayseri'de sağlık bileşenleriyle yaptıkları toplantıda bölgesel sağlık sorunlarını konuştuklarını anımsattı.

Diyarbakır'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ve ülkenin sağlık sorunlarını tartışacaklarını, daha sonra İstanbul ve Trakya'da benzer toplantılar yapacaklarını ifade eden Demir, bölge toplantılarının ardından Ankara’da çalıştay düzenleyeceklerini kaydetti.

CHP'nin sağlıkta son yıllarda yaşanan sıkıntılar için çalışmalar yaptığını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet partisi olarak biz, sağlıkta son yıllarda yaşanan, sağlık çalışanlarının mutsuz olduğu bir ortamda nasıl bir programla önümüzdeki süreçte neler yapabiliriz, bunları konuşmak için geldik. Sağlık Komisyonu milletvekilleri olarak sizlerin görüşlerini ve düşüncelerini dinlemeye geldik."

Toplantıya CHP Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri Çetin Arık, Niyazi Nefi Kara, Erkan Aydın ve Hüseyin Çakmak ile çok sayıda davetli katıldı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi