CHP'yi Suriye konusunda pasif davranmakla suçladılar

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, Suriye konusunda CHP’nin pasif davrandığını savundu.

CHP'yi Suriye konusunda pasif davranmakla suçladılar

Işıkhan, "Geç kalınması halinde her dinden ve her dilden yoksul insanlar ölecek. Savaş lobisine karşı, Türk halkının barıştan yana tavrı ile ana muhalefet partisi öncülüğünde oluşturulacak barış konseyinin kurulması ve CHP’nin daha aktif olmaması halinde, geçmişin onuruna saygı duyma adına partiyi kapatmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

        Konu hakkında bir bildiri yayımlayan Dr.Ümit Yaşar Işıkhan, CHP’nin pasif muhalefet yapmak suretiyle suskun kaldığını ve başlayacak savaşa bu sayede ortak olduğunu ileri sürdü.

        Suriye halkıyla yakın temasta olduklarını belirten Aktivist Işıkhan, BOP kapsamında Suriye’de gereken rejim değişikliğinin yapılabilmesi için iç savaş kışkırtıcılığı yapan ulusal ve uluslararası savaş lobisinin harekete geçtiğini söyledi. Işıkhan, "Başlatılan muhalif güçlerin silahlandırılması ve kurulacak ordunun ve görevlilerinin maaşının ödenmesinin üstlenilmesi nedeniyle savaş tamtamları çalmaya başladı.

        'Yurtta Barış Dünyada Barış' söylemiyle bütün dünya halklarının hayranlığını kazanan büyük önder Mustafa Kemal’in partisi olan CHP’nin bu hassas dönemde kenarda kalmasının anlaşılır bir yanı bulunmuyor, Bu suskunluğu, barış isteyen halklara ihanet olarak nitelendirilecek, ivedi olarak barış lobisi oluşturularak BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın sunduğu ve Beşşar Esed tarafından uygulanmasına başlanan barış planı doğrultusunda Çin, İran ve Rusya delegasyonlarıyla ortak eylem planı hazırlanarak, desteklenmesi gerekir." diye ifade etti.

        Öncelikle savaşın kimin işine yarayacağının bilindiği bir ortamda, CHP’nin de dökülecek kana ortak olacağını savunan Dr.Ümit Yaşar Işıkhan, şunları ifade etti: “Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği olarak sanatçıların, aydınların, din adamları ve uzlaşma kültürünü savunan bütün kurumların savaşa karşı birlikte hareket etmelerini önemli görmekteyiz. Bu çağda her sorunu savaşla çözen anlayışa karşı hayatı ve insanı savunmanın bir erdem olduğunu biliyoruz. Geç kalınması halinde her dinden ve her dilden yoksul insanların ölecek. Savaş lobisine karşı Türk halkının barıştan yana tavrı ile ana muhalefet partisi öncülüğünde oluşturulacak barış konseyinin kurulması ve CHP’nin daha aktif olmaması halinde, geçmişin onuruna saygı duyma adına partiyi kapatmalarını tavsiye ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz