CHP'de “Tekin” depremi

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Seyhan adayının Oya Tekin olarak açıklanması sonrasında istifasını açıkladı.

CHP'de “Tekin” depremi

CHP Parti Meclisi'nde adayların açıklanmasının ardından partide istifalar arka arkaya gelmeye başladı. Özellikle Seyhan'dan Oya Tekin'in aday gösterilmesinden sonra Akay'ın istifası dikkat çekti.

Akif Kemal Akay'ın Açıklamaları

Akay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen; tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Seyhan’a ve Adana’ya, layık olduğu hizmetlere devam edeceğimi bir atasözünü anımsatarak tüm hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum. 'İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme!'" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin'in İstanbul İçin Adaylık ve İstifası

Sabah saatlerinde İstanbul için adı geçen Gürsel Tekin de istifa ettiğini duyurmuştu. Bu istifalar, CHP içindeki değişim ve yenilenme sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

CHP İçindeki Adaylık ve İstifa Dinamikleri

CHP Parti Meclisi'nde adayların açıklanmasının ardından birçok ilde benzer şekilde istifalar yaşanıyor. Parti içindeki bu dinamikler, adaylık sürecinin ve parti içi demokrasinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ın istifası ve Gürsel Tekin'in İstanbul için adaylık süreci, CHP'nin iç dinamiklerindeki değişimi ve aday belirleme sürecindeki önemli gelişmeleri yansıtıyor. Parti içindeki bu hareketlilik, yerel seçimlere yönelik hazırlıkların ve stratejilerin belirlenmesinde etkili olacaktır.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz