Cumhurbaşkanı Erdoğan " Alman Ekonomi Bakanının beyanını şiddetle kınıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan, Alman ekonomi bakanının açıklamalarına ilişkin, "İlgili tüm kurumlarımız uluslararası yatırımcılara yardımcı olamaya önlerini açmaya hazırdır. Böylesine iyi niyetle muhataplarımıza yaklaşırken bazılarının ticaret ile siyaseti birbirine karıştırmak da ısrar ettiklerini görüyoruz. Alman ekonomi bakanının hiçbir mesnede dayanmayan tamamen dolaylı mesajlarla ülkemize yatırım yapan şirketleri ürkütmeyi, tedirgin etmeyi amaçlayan beyanlarını şiddetle kınıyorum. Bu asla siyasete, siyasette temsil makamında olanlara yakışmaz. Terör ile teröre bulaşanlar ile siyaseti lütfen birbirine karıştırmayın. Milli İstihbarat Teşkilatımı, İçişleri bakanımı aradım kendilerine sordum aldığım yanıta göre, şu ana kadar hiçbir Alman şirketiyle ilgili başlattığımız araştırma ve soruşturma yoktur hepsi yalandır. Alman dostlarıma tüm dünyaya şunu hatırlatmak istiyorum; Türkiye'yi karalamaya gücünüz yetmez. Bu tür şeyler de bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Bugüne kadar Alman firmalarının nasıl güvence altında çalıştırdıysak bundan sonra da aynı şekilde güvence altında çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi, güvencesi biziz. Biz kazan kazan esasına göre onlarla bugüne kadar çalıştık. Şu anda olayı farklı mecraya çekmek suretiyle Almanya'nın Türkiye olan münasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlış yolda gidiyorlar" diye konuştu.

"PKK'YI KENDİ CADDELERİNDE ALMAN POLİSİNİN KORUMASINI ALMANYA BUNU NE İLE İZAH EDECEK?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti zor zamanlarında yanında olan dostlarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Ülkemize davet ettiğimiz herkese gelin birlikte kazanalım çağrısı yapıyoruz.  Türkiye'deki teröristleri Almanya'da saklayan hükümet önce bunun hesabını vermelidir. Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçin saklanıyor? Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler? Ekranlarda sürekli yayınlanan ve AB'nin yasak koymuş olduğu PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Almanya kendine çekidüzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez bilmelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz