Cumhurbaşkanı, "21 yılda Diyarbakır'a 265 milyar yatırım yaptık, Diyarbakır'ı Kültür Merkezi'ne dönüştürdük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim yarışına Diyarbakır'da devam ediyor. Cumhurbaşkanı, "PKK'yı sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik. 21 yılda Diyarbakır'a 265 milyar yatırım yaptık. Diyarbakır'ı Kültür Merkezi haline getirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı,

Konuşmasının başında Diyarbakır İstayon Meydanın'daki partililere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Ersdoğan, “Türkiye zübük siyasetin acılarını çok çekti. Diyarbakır huzuru da özgürlüğü de yatırımı da hizmeti de refahı da AK Parti döneminde görmedi mi? Onlar sizin iradenizle seçtiğiniz belediye başkanlarını dağdan getirdikleri teröristlere tokatlatırken biz Diyarbbakır'ı bölgesinin yıldızı haline getirmek için uğraşmadık mı? Onlar Çukur Eylemleri ile bu şehrin sembolü olan Sur'u çukur eylemleri ile mahvederken biz kimsenin burnunu kanatmadan bölgeyi yeni baştan yapmak için çalışmadık mı? Onlar Diyarbakır Cezaevinin edebiyatını yaparken biz kültür merkezine dönüştürmedik mi?” dedi.

KÜRT KARDEŞLERİMİZİN TOPARLANIP İRADELERİ ÜZERİNDEKİ İPOTEKLERİ PARÇALAYIP ATMASINI BEKLİYORUZ

"AK Parti ile öncekilerin farkı o kadar açık ki. Bugün de Diyarbakır’a 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma adımlarının yeni bir safhasında desteğinizi istemek üzere geldim. "sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle devam ettirdi: “21 yılda Diyarbakır’a 265 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Eğitimde şehrimize 6677 adet yeni derslik kazandırdık. 33 bin kişilik Diyarbakır stadyumu yaptık. Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde kız öğrenci yurdu yaptık.” diyen  Akabinde Cumhurbaşkanı,"Gelin yeni bir dönemin kapılarını birlikte arayalım. Gelin Türkiye yüzyılını birlikte inşa edelim.Sizi güya ağaların, şıhların, derebeylerin, devletin zulmünden kurtarma vaadiyle, demokratik siyaset palavralarıyla oylarınıza ipotek koydular. PKK'yı sınırlarımız içinde kıpırdayamaz, eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızın ötesini de adım adım kontrol altına alıyoruz. Çevremizdeki ülkelerin çoğu kan, ateş çemberinde kıvranırken, bizim güvenliğimizi, huzurumuzu bozmaya yeltenenlere asla eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin toparlanıp iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler