DBP Eş Genel Başkanı Tuncel; AKP OHAL'le parlementoyu askıya aldı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin Hakkari'de düzenlediği toplantıya katıldı. Tuncel, darbe girişimi ve Hakkari'nin il statüsünden çıkarılmasını değerlendirdi.

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel; AKP OHAL'le parlementoyu askıya aldı

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Sebahat Tuncel, 'FETÖ'cülere karşı hamle yapıylorum' adı altında özgürlükleri askıya alan ve Türkiye'yi OHAL sürecine götüren bir yaklaşımla karşı karşıya kaldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Zaten Türkiye hep OHAL koşullarında yaşadı. Kürt sorununun çatışma zemininde tutulması, Kürdistan'da sürekli OHAL'llerin yaşanmış olması, Türkiye'de bir türlü olağanlaşmayan, özgürlüklerin güvence altına alınmadığı bir süreci beraberinde getirmiş oldu. Yapılması gereken şey Türkiye'de özgürlükleri güvence altına alabilecek bir yola girmektir. Ama şimdiye kadarki uygulamlarda ne yazik ki biz bunu görmüyoruz. Darbeciler demokratik siyaseti hedef aldılar. İlk kez hiç bir darbe döneminde yaşanmayan bir olay yaşandı. Parlemento bombalandı. Parlemento nedir. Halk idadesine yönelik bir saldırıdır. Parlementer sistemin önünün açılması gerekirken, AKP OHAL'le kanun hükmünde kararnamelerle parlementoyu başka bir şekilde askıya aldı."

HAKKARİ VE ŞIRNAK'IN İL OLMAKTAN ÇIKARILMASI

Hakkari ve Şırnak illerinin il statülerinin kaldırılması ile ilgili de açıklama yapan Sebahat Tuncel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi bir torba yasayla gündeme getirmek istiyorlar. Ama bu konuda 'Hakkari halkı ne düşünüyor, Yüksekova halkı ne düşünüyor, Şırnak halkı ne düşünüyor?' Bu konuda hiç bir tartışma yok. Üstelik burada savaş ve çatışmaların en derin izleri yaşanırken, Şırnak yerle bir edilmişken, Cizre yerle bir edilmişken, Gever (Yüksekova) yerle bir edilmişken burada temel ihtiyaç barış iken, halkın özgürlükleri güvence altına alınması gerekirken bunları bir kenara bırakıp işte sadece il merkezlerini Cizre ve Gever'e taşıma girişimleri aslında AKP hükümetinin sadece kendi planını hayata geçirme gibi bir yaklaşımı olduğunu, gerçek anlamda bir demokrasi konusunda, demokrasi işletme konusunda bir katkısı olmadığını gösteriyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz