Değer: Pişman değilim

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer, "Dersim ile ilgili yaptığım açıklamalardan dolayı görevden alındım. 23 Kasımda CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından görevden alındım. Başka izahı yok bunun. Ettiğim özürden dolayı pişman değilim." dedi.

Değer: Pişman değilim

CHP Diyarbakır eski İl Başkanı Muzaffer Değer, "Dersim ile ilgili yaptığım açıklamalardan dolayı görevden alındım. 23 Kasımda CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından görevden alındım. Başka izahı yok bunun. Ettiğim özürden dolayı pişman değilim." dedi.

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in Genel Merkez tarafından görevden alınması ve Değer'in açtığı dava sonucu parti il yönetimine kayyum ataması ile sonuçlanan yargı sürecinin ardından Diyarbakır’da CHP il başkanlığı için kongre yapıldı. Diyarbakır 2. Sulh Hukuk Mahmekesi tarafından atanan kayyum Beşir İpekçi, CHP Genel Başkanlığı’nın yazısını okudu. Ardından seçime geçildi. Bilanço ve seçimle ilgili açıklama yapılmadı. Tüzük gereği Divan yazısının okunduğunu söyleyen Değer, bundan dolayı söz aldığını ifade etti. Dersim olaylarına dikkat çeken Değer, "Dersim o tarihlerde sadece Tunceli değil, Erzincan, Muş Malatya Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır’ı kapsıyordu. Dersim Bölgesinde binlerce vatandaş katledildi. Sürgünler yaşandı. Küçük kız çocukları da evlatlık olarak verilmiştir. 23 Kasım da CHP MYK tarafından Dersim’de yaşanan olaylardan dolayı özür dilediğim için yönetim kuruluyla birlikte görevden alındım. Bunun başka izahı yoktur. Bu özürden dolayı pişman değilim." diye konuştu.

MİT ile ilgili yaşanan gelişmelere de işaret eden Değer, Oslo’da gerçekleşen konuşmaların basına sızdığını, devlet ve hükümet adına bir takım konuşmaların yapıldığını anlattı. Hükümetin görüşmeleri kestiğini belirten Değer, hükümetin daha cesur davranıp görüşmelerin gerekli olduğunu söylemesi gerektiğine vurgu yaptı. Kürt sorununun sadece Doğu ve Güneydoğu bölgesinin değil bütün Türkiye’nin istediğini ifade eden Değer, sorunun ana kaynağının diyalogtan geçtiğini anlattı. Huzur ve güven ortamında birlikte yaşanılması gerektiğini anlatan Değer, şu şekilde sürdürdü: "Kardeşçe birlikte ama onurlu bir şekilde tartışmasız yaşamak istiyoruz. Hukuk dışı uygulamalar karşıyız. Çeteler, Ergenekona, karanlık odaklara elbette ki karşıyız. Türkiye’de kan akmasını istemiyoruz. Analar ağlamasın istiyoruz. O halde Kürt sorunu bir an önce çözülmelidir."

Yaptığı açıklamadan sonra blok listeyle girilen kongreye 82 delege katıldı. Ayrıca Dersim tartışmalarından sonra 166 delegeden 84’ünün kırılıp delegelikten ayrıldığı öğrenildi. Diyarbakır’a bağlı Hazro ilçesindeki delegelerin tamamının da istifa ettiği belirtildi. 166 delegeden istifa ettirilen ve kırgınlık yaşayan 84 delege dolayısıyla kongreye katılmadı. Tek bir adayın olduğu kongrede Medeni Seyrek, il başkanlığına seçildi. Değer, yeni aday Seyrek’e her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, çalışmaların da başarılar diledi.

DEĞER İLE SEYREK SAMİMİ POZLAR VERDİ

Tek bir adayın olduğu kongrede seçim sakin bir şekilde geçti. Değerin açıklamasından sonra yeni il başkan adayı Medeni Seyrek, açıklamasında Değer’e her zaman destek verdiğini söyledi. Dersim açıklamalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna Seyrek, “Şu anda onunla ilgili değerlendirmede bulunmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde açıklama yapabiliriz.” şeklinde yanıt verdi. Seyrek, yaptığı açıklamadan sonra Değer ile birlikte fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz