DEM Parti’den Özgür Özel’e 'iyi Kürt-kötü Kürt' suçlaması

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin partisinin tutumunu, "Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şu an itibariyle yok" şeklinde özetledi.

DEM Parti’den Özgür Özel’e 'iyi Kürt-kötü Kürt' suçlaması

DEM Parti'nin tutumu, CHP ile olan temaslar ve Kürt siyasetinin iç dinamikleri üzerinden söyleşi veren Doğan, 14-28 Mayıs seçimleri sonrası gelen 'üçüncü yol siyasetinden sapma' eleştirilerine ilişkin, "Biz de bunun öz eleştirisini verdik" dedi.

'NE YAZIK Kİ ÖZGÜR ÖZEL DE DEVLETİN YAPTIĞI ŞEYİ YAPTI; İYİ KÜRT-KÖTÜ KÜRT AYRIMINI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden siyaset dizaynı hatırlatılan Doğan, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamayla yapmaya çalıştığı onlarca yıldır devletin yaptığı şeydi; 'İyi Kürt – kötü Kürt' ayrımı yaratma çabası. 1990’lardan beri Kürtlere bu yapılıyor. Bir tür güvercinler, şahinler ya da konuşulabillir ve konuşulamaz Kürtler. Bunu yapan sadece iktidar da değil. Mesela ne acıdır ki Özgür Özel de yaptı bunu en son olarak. Ne acıdır dememin sebebi, değişim iddiasıyla gelip aynı yerde takılması.

'İNSANLARIN KİMLİĞİNİN NERESİNE SALDIRIRSANIZ, SESLERİ ORADAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKAR'

'Ben 40 bin insanın katiliyle mektuplaşacağıma Demirtaş ile selamlaşmayı tercih ederim' dedi. Bu tür lafların Kürt tabanında olumlu bir karşılığı var sanıyorlarsa, iki taraf da yanılıyor. Biz Kürtlerin baktığı yerden mesele net; mevzu Kürt olunca iktidar da muhalefet de aynı bakış açısıyla yaklaşıyor. O yüzden sonuçta Kürtler hep buradan vuruldukları için bugün daha da çok gurur duyuyorlar Kürt kimlikleriyle. İnsanların kimliğinin neresine saldırırsanız, sesleri oradan daha güçlü çıkar."

'ŞU AN İTİBARIYLA HERHANGİ BİR PARTİYLE GÜÇ BİRLİĞİ KARARI YOK'

DEM Parti'nin Eş Genel Başkanları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı görüşme hatırlatılan Doğan, "CHP ile DEM arasındaki görüşmeler hangi aşamada?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İki siyasi partinin de komisyonları çalışacak. Çok açık söyleyebilirim; herhangi bir partiyle yapılacak ve netlik kazanmış bir güç birliği şu an itibariyle yok."

Doğan, "İstanbul kararını ne zaman alacaksınız?" sorusuna da "Şu ana kadar açıklamadığımız il ve ilçelerdeki tutumumuza dair netlik kazanan bir durum yok. Netlik kazanmadığı için açıklamıyoruz. Bu konudaki tartışmalar ve görüşmeler sürüyor" yanıtını verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler