Demirtaş: 'Ahlaksız çete operasyonları'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'daki operasyonları 'ahlaksız çete operasyonları' olarak yorumladı. Demirtaş, fuhuş ve mafya çetelerinin işbirliği ile partilerine karşı komplolar düzenlendiğini savundu.

Demirtaş: 'Ahlaksız çete operasyonları'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da polis tarafından düzenlenen operasyonun ardından KCK'dan dolayı tutuklanan BDP İl Başkanı Fatma İzol ve diğer partililer için Şanlıurfa’ya geldi.

Partisinin il binasında açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine karşı komplolar yapıldığını, beş yıldır BDP’nin bunları ortaya çıkardıklarını söyledi. Şanlıurfa BDP il başkanı ve milletvekillerinin üzerine gidildiğini belirten Demirtaş, Şanlurfa'daki operasyonları 'ahlaksız çete operasyonları' olarak yorumladı. Demirtaş, fuhuş ve mafya çetelerinin işbirliği içerisinde partilerine karşı komplolar düzenlendiğini savundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şöyle konuştu: "Bucak sormalıdır, Karakeçi sormalıdır, İzol sormalıdır. Bütün aşiretler elini vicdanına koyup bunların hesabını sormalıdır. Bütün Urfalıların, Kürdüyle, Arabıyla, kim varsa Urfa'da yaşayan dönüp bir arkasına baksın, Urfa'yı ne hale getirdiklerine baksınlar. Tüm bunların sorumlusu BDP'mi?’’

İbrahim Tatlıses saldırısıyla ilgili de konuşan Demirtaş, "Bir BDP'li Tatlıses olayı ile ilgili tutuklu değil, tümüyle bir çete İbrahim Tatlıses olayını yapmıştır. Dosyadan anlaşıldığı kadarıyla o suikast girişimini yapan çete suikasttan iki ay önce takibe alınmıştır. Telefonları dinleniyor, adım adım izleniyor bu çete. Tatlıses suikastıyla bilinmesine rağmen bu çeteye müdahale edilmiyor, ancak suikasti yaptıktan sonra müdahale ediliyor.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler