'Devletin hataları elbette olmuştur'

Şırnak ve Mardin’de miting düzenleyen ve halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bölücü terör örgütü tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıyla biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Güvenlik koridoru ile etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz" dedi.

'Devletin hataları elbette olmuştur'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak ve Mardin’de bir dizi ziyaret ve partisinin seçim mitingine katılmak üzere dün havayoluyla bölgeye geldi. Erdoğan’ın ilk durağı Şırnak oldu. Adliye Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde yaklaşık 25 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnancımızın, birlik ve beraberlik ruhunun nabzının attığı bu şehri, biz Allah için seviyoruz. Bu mübarek günler yüzü suyu hürmetine, Rabb'im dünyadaki mazlumlara, mağdurlara, gariplere selamet ihsan eylesin.  Türkiye'nin geleceği için programları olmayanların heybesindeki tek malzeme budur. Bizim ise bu ülke ve bu millet için çok büyük hayallerimiz var. 2023 hedefleriyle ülkemizi bugünlere hazırladık, şimdi de Türkiye Yüzyılı ile ülkenin geleceğini inşa etmenin mücadelesini veriyoruz. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık” diye konuştu.

'HER BİREYİN HAYATINA DOKUNDUK'

Son 21 yılda vatan topraklarının her karışına terlerini akıttıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bireyin hayatına olumlu yönde dokunduk. En yakın şahitlerinden biri de Şırnak'tır. Gerçi Şırnak ile aramıza girmek için her yolu deneyenler oldu. Sadece Şırnak'la değil, bu bölgenin tamamıyla, bizim ve ülkemizin bağını koparmaya çalıştılar. Halbuki kalpsiz bir vücut olur mu? Şırnak'sız, Mardin'siz, Diyarbakır'sız bir Türkiye de olmaz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği asla değiştiremez. Cumhuriyet tarihimizde insanlarımız farklı sebeplerle sıkıntı çekti, eziyet çekti, yokluk yaşadı. Geri kalmışlık sadece bu bölgenin değil, küçük bir kesim dışında milletimizin tamamının, ülkedeki her şehrin kaderi yapılmak istendi. Tek parti faşizmi hem maddi mahrumiyetleriyle hem manevi eziyetleriyle bu anlayışın en başta gelen temsilcisiydi. Rahmetli Menderes bu gidişe dur diyen ilk lider olarak milletimizin önüne yeni bir ufuk açtı. Darbeler, cuntalar ve vesayetler devriyle bu ufuk sürekli karartılmak istense de, milletimiz kazanımlarına hep sahip çıktı. Milletimiz bununla kalmadı, yakaladığı her fırsatta tercihini milli iradenin güçlenmesinden yana kullanarak kazanımlarını adım adım ileriye taşıdı. Dolayısıyla bir döneme damgasını vuran faşizan uygulamalar sizlerle birlikte bu ülkenin inancına, değerlerine sahip çıkmak isteyen tüm insanların başına musallat olmuştur. Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur. Ama bölücü örgüt, aleni bir ihanetin, hepimizi birden hedef alan karanlık bir senaryonun maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle içerideki ve dışardaki tüm unsurlarıyla biz bu sinsi oyunu bozduk. Şimdide güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek hem emperyalistlere, hem maşalarına mesafe koyuyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE YÜZYILI'NIN GÜNEŞİNİN DOĞMASINA KİMSE ENGEL OLAMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Kendi mücadelemizi kendi imkanlarımızla yürütecek seviyeye gelmek kolay olmadı. Çok fedakarlık yaptık. Hamdolsun, emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Daha düne kadar bu ülkenin kaynaklarını sömürmek, bize uçağından tankına, helikopterinden radarına envaiçeşit savunma sanayi ürünleri pazarlayanlar, bizim ürünlerimize talip olmaya başladılar. Ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, topraklarımız ucuz ham madde kaynağı olarak görenler, şimdi bizim pazarımız haline geldi. Şayet istikrar ve güven iklimimizin zarar görmesin engel olursak, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarsak, sahip olduğumuz imkanlarımızı çok çalışarak fırsata dönüştürürsek, emin olun Allah'ın izniyle daha fazlasını gerçekleştireceğiz. Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara, Türkiye'nin önü de, ufku da, bahtı da açıktır. Kimse merak etmesin. 'Türkiye Yüzyılı'nın güneşinin doğmasına kimse engel olamayacaktır. Yıllarca vaktimizi, enerjimizi heba eden yüklerden kurtuldukça, ülkemizi geliştirme, milletimizi zenginleştirme yolunda daha hızlı ilerliyoruz. ”

'NEREDEN NEREYE'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varilin geçildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak, uçacak. Bu ay sonuna kadar günlük 40 bin varili geçmeyi, yıl sonunda da 100 bin varil üretime ulaşmayı hedefliyoruz. Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da yeni petrol arama alanlarımız arasına girdi. Boş durmuyoruz. Çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Şırnak'ı madenleriyle, jeotermaliyle, güneşiyle, rüzgarıyla ülkemizin önde gelen enerji üslerinden biri yapmakta kararlıyız."

MANDİN MİTİNGİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Mardin'deki partisinin programına katılmak üzere kentten ayrıldı.  Erdoğan, partisinin Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitinginde, vatandaşlara hitap etti.

Mardin'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, Mardin'in insanı, kültürü, mimarisi, tarihi ve farklı inançlarıyla bir iftihar tablosu gibi ülke coğrafyasını süslediğini söyledi.

Mardin'in okumasını bilene tarih kitabı, görmesini bilene açık hava müzesi, gönül gözü açık olana hikmet deryası olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz bu şehri tüm renkleriyle, tüm güzellikleriyle seviyoruz. Biz bu şehri, her biri birer vefa abidesi olan insanlarıyla seviyoruz. Mardin'e kendimizi tam anlatamadığımızın farkındayız. Son seçimlerde bunu bir kez daha gördük. Mardin'de arzu ettiğimiz oranlara maalesef ulaşamadık. Mevcut oy oranlarının Mardin ile aramızdaki muhabbeti yansıtmadığını biliyoruz. İnşallah bunu önümüzdeki seçimlerde hak ettiği seviyeye getireceğiz. 31 Mart mahalli idareler seçimleriyle şehrimizde yeni bir başlangıç yapacağız. Mardin Büyükşehir Belediyesinde ve ilçelerde sizlerin huzuruna icraat ve hizmetleriyle temayüz etmiş isimlerle çıktık."

GENÇLİK YILLARIMIZDAN BERİ MÜCADELE EDİYORUZ

Türkiye'nin ilk günden beri Filistin'e en çok destek veren ve İsrail'e en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, bugüne kadar gemi ve uçaklarla 40 bin tondan fazla insani yardımı bölgeye sevk ettiklerini bildirdi.

Ayrıca bugüne kadar 900'den fazla kanser hastası ve yaralı Filistinliyi tedavileri için aileleriyle Türkiye'ye getirdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımlar konusunda ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı.

Erdoğan, "Türkiye'nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin şahidi bizzat Filistinli kardeşlerimizdir. İçimizdeki bazı cahiller bilmese de Tayyip Erdoğan'ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor. Çünkü biz Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukuk mücadelesini 7 Ekim'de keşfetmedik. Gençlik yıllarımızdan beri biz bu mücadelenin içindeyiz." dedi.

MUHALEFETE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan, yarım asırlık siyasi hayatının her aşamasında Filistin'i savunduğunu ve Filistin davasına sahip çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ömrümüzü adadığımız ve ağır bedel ödediğimiz böyle bir konuda son dönemde kimi çevrelerin mesnetsiz ifadelerine rastlıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim, her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki gayretini sorguluyorsa açıkça kendi insanına hakaret ediyor demektir. Her kim doğruluğuna, yanlışlığına bakmadan 'Hiçbir şey yapmadılar.' diyorsa alenen iftira atıyor demektir. Bu tür asılsız ithamların AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndan oy koparmak amacıyla dillendirilmesi ise tam manasıyla utanç vericidir. 'Hamas terör örgütüdür.' diyen CHP'nin listelerinden Meclis'e girenler, bilerek veya bilmeyerek CHP'nin seçim stratejisine hizmet edenler, kusura bakmasınlar ama Filistin konusunda bize ders veremezler. Hem 'Filistin'e ve Gazze'ye hiç yardım etmediler.' diyeceksiniz hem de AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın oylarını bölerek Filistinli direnişçilere 'terörist' iftirası atanlara seçim kazandıracaksınız. Bunun adı tutarsızlıktır, basiretsizliktir, hırsının aklının önüne geçirmektir. Böyle bir vebalin altına hiçbir kardeşimin, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na gönül vermiş hiçbir vatandaşımın gideceğini düşünmüyorum. Bir dönem AK Parti'nin ve şahsımızın gölgesinde yürüyüp de verdiğimiz mücadeleleri değersizleştirme peşinde koşanlara veyl olsun diyoruz. Ben tüm vatandaşlarımın sadece siyaseten değil vicdanen de en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum."

TURARSIZ İLKESİZ SİYASİ AHLAKSIZLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefette ise ne şeffaflık ne dürüstlük ne de milli iradeye saygı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular, kimin eli kimin cebinde belli değil. Belediyeleri 'DEM ile beraber yönetilecekler' ve 'DEM'siz yönetilecekler' diye ikiye ayırmışlar. Bununla kalmamış, 'DEM'lilerin kapısından girecekleri ve giremeyecekleri belediyeler' diye paylaşmayı ihmal etmemişler. Biri çıkıyor, 'DEM'lileri kaldırımda görsem yolumu değiştiririm' diyor. Bir başkası çıkıyor, 'DEM'e oy verenleri belediyeye almam' diyor. Ötekisi çıkıyor, 'Size ne oluyor? Biz anlaştık, belediyeleri beraberce yöneteceğiz' diyerek 'tutmayın küçük enişteyi' edasıyla posta koyuyor.

Tüm bu skandallar yaşanırken genel başkanlık koltuğunda oturan şahsı ya kimse takmıyor ya da mikrofonu eline geçiren kendisine had bildiriyor. Yani ortada siyasi ahlak namına, dürüstlük namına, şeffaflık namına hiçbir şey yok. İnsanın aklına bunları görünce 'Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça' diyen o meşhur şarkının sözleri geliyor. Gerçekten de tutarsızlık, ilkesizlik ve siyasi ahlaksızlık bunların adeta paçalarından akıyor."

MİTİNGDEN NOTLAR

Mitingin sonunda Erdoğan, partisinin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Erin ile ilçe belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak, vatandaşları selamladı.

Mitinge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, AK Parti milletvekilleri ve partililer katıldı.

Miting alanında, "Recep Tayyip Erdoğan 15 sene önce katillerin yüzlerine karşı 'one minute' diye nasıl haykırdıysa bugün de Kudüs'ün kardeş şehri Mardin'den aynı şekilde haykırıyor", "Dün, bugün ve yarın inadına değil, inandığımız için Recep Tayyip Erdoğan" sloganları ile adayların tanıtım afişlerine yer verildi.

Kaynak: AJANSLAR