Diyarbakır'da hutbeyi atlayarak okumak bir imamın haddi değil!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında gündeme bomba gibi düşen Kaymakam ve imam kavgasına ilişkin çarpıcı ifadelere yer verdi.

Diyarbakır'da hutbeyi atlayarak okumak bir imamın haddi değil!

Cuma Hutbesi sırasında imam M.K.'nin şehitlere yönelik kısmı atlayarak okumasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu vurgulayarak cümlelerine başlayan YRP'li Kılıç,

"Hutbe okutmak bir egemenlik alametidir. Bağımsız devletler özgürlüğün ve egemenliğin alameti olarak hutbe okuturlar. Hutbe cuma namazı camide toplanan Müslümanların müşterek gündemidir. Dolayısıyla bir ülkenin bütün köylerine, mezralarına kadar, cuma namazı kılınan her yerde aynı hutbenin okunması icap eder."

şeklinde konuştu. 

ŞEHİTLERE RAHMET OKUMAKTAN ACİZ BİR İMAMIN ARDINDAN SAF TUTMAYACAĞIZ!

Konuşmasının devamında Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç,

"Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gönderilen bir hutbeyi atlayarak okumak hiçbir imamın hakkı değildir, haddi değildir. Cuma namazı hutbesinde atlanan kısmın şehitlerimize rahmet dilenen bir paragraf olmasının kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Şehitlerimize rahmet dilemekten aciz bir imamın arkasında hiçbirimiz cuma namazına da vakit namazına da durmayız"

dedi.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz