Erbakan şart koştu, "bir büyük şehir" dedi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın, yerel seçimde AK Parti'ye destek vermek için kendilerine büyükşehirlerden birinin verilmesini istediği belirtildi.

Erbakan şart koştu,

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'te iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdikten bir gün sonra dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Erbakan görüşmeyle ilgili,

"Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir"

açıklamasını yaptı.  

BÜYÜK ŞEHİR TALEBİ

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul, Ankara ve İzmir için destek istediği ancak Erbakan'ın bu destek için bir şart sunduğu iddia edildi.

NTV'nin haberine göre Erbakan'ın, AK Parti'nin kendilerine büyükşehirlerden birinde destek verilmesi halinde konuyu parti yönetimine aktaracağını söylediği öne sürüldü. Buna göre Erbakan Erdoğan'a Bursa ve Malatya gibi oy potansiyeli yüksek illeri işaret etti.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler