Erdoğan: Kürtaj yasasını çıkartacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bir hastane açılışında "Zaten bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız" dedi. Başbakan, sezaryenin ülkenin nüfusunu engelleme yönelik bir olay olduğunu söyledi

Erdoğan: Kürtaj yasasını çıkartacağız

Pendik Kurtköy'de özel bir hastanenin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürtaj yasası hazırlığı içinde olduklarını ve bu yasayı çıkaracaklarını söyledi. Daha önce dile getirdiği "Her Kürtaj bir Uludere'dir sözlerine yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, "Bazıları çıkıyor diyor ki, 'kürtaj yaptırmak bir haktır ' diyor. 'Kadın diyor isterse kürtajı yaptırır'. 'O onun kendi hakkıdır. Siz onun vücudunda müdahalede bulunamazsınız, tasarrufta bulanamazsınız'. Bırak intihar edene de müsaade et. Niye köprüden atlarken müdahale ediyorsun adama. Hakkını kullansın. Böyle saçmalık olur mu?" şeklinde konuştu.

"ANA KARNINDAKİ CENİNİN ÖLDÜRÜLMESİNİN CİNAYETTEN FARKI YOK"

Kürtaj yaptırmanın iki cefası olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Bir, ana karnındaki ceninin öldürülmesi olayı var. İki, kendine zarar var. Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz.Ve ana karnındaki ceninin öldürülmesiyle, doğumdan sonra öldürülmüş bir insanın arasında hiç bir fark yok."

BATIDAKİ KÜRTAJ YASALARINA ÇALIŞIYORUZ

Bu konuda kadınların çok hassas olmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , " Bu bir cinayettir. Aynı şeyi söylüyorum. Şuanda Amerika'da kürtaja karşı korkunç bir mücadele var. Yasalar var. Batı’nın birçok toplumunda aynı şekilde. Bununla ilgili çıkarılmış yasalar var. Bizde bunu çalışıyoruz. Bizim değerlerimizde bir yeri var. Buna müsaade edilmez. Allah göstermesin bir ölüm tehdidi vesaire gibi şeyler bunlar ayrı konular" diye konuştu.

ÖZEL HASTANELERİ ELEŞTİRDİ

Sezaryenle ilgili eleştirilerini de tekrarlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , açılışını yaptığı hastanenin Sezaryenle doğumda öne çıkan hastanelerden biri olmamasını diledi. Bazı özel hastanelerin sezaryenle doğumda ileri gittiğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Ne yazık ki özel hastaneler, sezaryenle doğumda maşallah baya ileri gittiler. Yüzde 60, yüzde 70. Recep Bey var mı oranlar? Yüzda 90 bile olan bile var. Niye? Sezaryenla doğumda iyi para kazanılıyor. Bunu hangi anda yapıyor. Artık doğumun en kritik anında. Ya şöyle, ya böyle. Orada kadıncağız ne yapsın. Yanındaki ailesi ne yapsın? Teslim oluyor. 'Teslim olurum' diyor. Ben buna da karşıyım. Bakın istisnaları konuşmuyorum. İstisnalar ayrı bir olay. Özel hastanelerde yüzde 90, Türkiye'de ortalama yüzde 50 olursa bu konuda düşünmemiz lazım.”

SEZARYEN NÜFUSU ENGELLEME OLAYI

Sezaryen olayının ülkenin nüfusunu dengelemeye, engelleme yönelik bir olay olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Niye? İki çocuktan fazla olmasın. Sezaryenle olursa ikiden fazla olmaz." diye konuştu.

HER MESELENİN SORUMLUSUYUM

Sözlerini, " Bazı terbiyeden muaf tipler. 'Başbakan bu işlerle neden uğraşıyor' şeklinde sürdüren Başbakan Erdoğan , " Bu ülkede her meselinin sorumlusuyum ben bir başbakan olarak, hepsiyle ilgilenirim. Bu konuda da özellikle duyarlı olan kesimleri daha hassas davranmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

SAĞLIK PERSONELİNE SALDIRILARA MÜSAHAMA GÖSTERMEYECEĞİZ

Son dönemde artan sağlık personeline yönelik saldırılara da değinen Başbakan Erdoğan , " Sağlık personelimize karşı saldırıya müsahamamız yoktur. Bu kardeşlerimizin daima yanındayız " dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz