Erdoğan noktayı koydu 'CHP başkan koltuğu boşaldı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik açıklamalarıyla herkesin dikkatini üzerine çeken CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda b ulundu

Erdoğan noktayı koydu 'CHP başkan koltuğu boşaldı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Razamanoğlu’na yönelik açıklamalarıyla herkesin dikkatini üzerine çeken CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda b ulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytinburnu’nda toplu açılış törenine katıldı. Burda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Razamanoğlu’na yönelik sözlerine sert tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu: Öyle birileri var ki edepsizlikleri ile adeta milletimizle alay ediyorlar. Gözümüzün önünde insanlara, üstelik bir hanımefendiye alçakça saldırılmasına susamayız. Biz haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğuna inanıyoruz.

Vatandaş olarak konuşuyorum

Bu meselenin Cumhurbaşkanlığı makamı ile bir alakası yoktur. Karşımızdaki zat öylesine seviyesiz ki bir noktadan sonra onu muhatap almak millet adına bizi de insanlığımızı sorgulayacak noktaya getirir. Onların sınırları olmayabilir ama bizim var. Tüm arkadaşlarımdan da aynı şekilde davranmalarını rica ediyorum. Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir.

Artık muhatabımız değil

Burada vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için bizim açımızdan siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir. Ana muhalefet partisi ne zaman o koltuğa siyasi ve insani temsil kabiliyeti haiz birisine teslim ederse, o zaman yeniden bir muhataba kavuşmuş olur.

Emanetlerimize sahip çıkıyoruz

Bugüne kadar terörün, kısır siyasi çekişmelerin, muhalefetin vizyonsuzluğunun önümüzde bir engel olmasına izin vermedik. 2003’ten bugüne kadar ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi.  ABD’de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için gurur abidesi oldu. Orası artık ABD’deki Müslümanların bir merkezi.

Ha PKK ha PYD!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün iyisi kötüsü olmaz, hepsiyle mücadele edilmeli” diyerek ABD’yi PYD konusunda uyardı: Biz de bunlara diyoruz ki ‘Sizin yardım ettiğiniz örgüt, terör örgütü.’ Ha PKK, ha PYD, ha DHKP-C, farkı yok. Bunlar aynı gövdenin dalları. Kök aynı, gövde aynıyken dal farklı diye nasıl ‘bu diğeri gibi değil, terör örgütü sayılmaz’ dersin.

Ankara’daki terör değil mi?

Ankara’da masumları katleden teröristin resmini, sizin yere göğe sığdıramadığınız o örgüt poster yapıp asıyor. PYD’ye terör örgütü demiyorsan o zaman Ankara’daki eylemi de terör saldırısı görmüyorsun demektir. Bu sakat mantığın sonu, Londra’da, New York’ta da görülür. Hani ortak mücadele içindeydik?  

Tarihi projeler için geri sayım başlıyor

- 26 Ağustos’a kadar 3. köprüyü bitirmeyi hedefliyoruz. - Yenikapı ve Maltepe’de iki büyük park yaparak şehrin miting ve konser alanı eksiğini kapatıyoruz. - Dünyanın 3. büyük havalimanının ilk etabı 2018’de açılacak. - Avrasya Tüneli, yıl sonunda bitecek. - Beşiktaş stadına kavuşuyor.

BM yeniden yapılanmalı

‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyindeki 5 tane daimi üyenin iki dudakları arasına mahkum edemeyiz. İşleyiş reforme edilmeli. Bu 5 ülke içinde niye Müslüman ülke yok. Adil bir dünya için adil mücadele ediyoruz.

Asıl savaşı biz veriyoruz

Dünyada DAEŞ’le Türkiye kadar sonuç alıcı mücadele veren başka hiçbir ülke yok. Farklı hesaplarla Suriye’de operasyon yürüten ülkelerin çoğunun dertlerinin DAEŞ olmadığını bilmiyor muyuz? Suriye’de katledilenleri umursamayanların 20-30 bin yabancı savaşçı için bu kadar zahmete katlanmaları hiç de inandırıcı değil. kaynak:akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz