Gençler Evlenin!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da 2023 ve 2071 yılındaki hedeflerini açıklarken gençlere de evlenme çağrısında bulundu.

Gençler Evlenin!

KONYA-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yanında kızı Sümeyye Erdoğan, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ile 'Ana' uçağıyla öğle saatlerinde Konya'ya geldi. Havaalanında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Ak Partili Milletvekilleri tarafından karşılandı. Erdoğan daha sonra Başbakanlığa ait otobüsle Mevlana Müzesi önünde düzenlemesi yeni yapılan meydanda gerçekleşen, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki Göksu Nehri'ndeki yıllık 414 milyon metreküp suyun Konya Ovası'na taşınmasını sağlayacak Mavi Tünel ve Bağbaşı Barajı ile Meram Belediyesi tarafından yaptırılan ve annesi Tenzile Erdoğan'ın adı verilen 'Tenzile Ana Hasta Konukevi'nin da aralarında bulunduğu 904 milyon değerindeki 89 tesisin toplu açılışını yaptı. Erdoğan, alana gelirken de yol boyunca çocuklara oyuncak dağıttı. Başbakan Erdoğan'ın yanındaki heyete tören alanında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. Başkan Erdoğan ve protokol üyelerine semazen figürü bulunan kaşkol hediye edildi.

KİMYASAL GAZ VE RADYASYON ÖLÇÜMÜ

Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı tören alanında ise geniş güvenlik önlemi alındı. Başbakan Erdoğan, alana gelmeden önce Afyonkarahisar'dan gelen Afet ve Acil Durum timleri cihazlarla, Erdoğan'ın oturacağı, konuşma yapacağı bölümde ve tören alanında 'kimyasal gaz ve radyasyon' ölçümü yaptı. Polis helikopterinden de havadan güvenlik kontrolü sağlandı. Tek tek güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra alana giren kadın ve erkekler ise polis bariyerleriyle bölünen ayrı alanlara yerleştirildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KOP, KONYA'NIN 100 YILLIK PROJESİ

Kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, ezanın okunmasını bekledikten sonra konuşmasına başladı. Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle yarın düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine değinen Erdoğan, Konya'ya 10 yıl boyunca 10 milyarlık yatırım yapıldığını belirtti. Konya Ovası Projesi'nin daha önce unutulup tamamen rafa kaldırıldığını ve göreve geldiklerinde projeyi yeniden hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, bugün Konya Ovası'nın 100 yıllık projesinin açılışının gerçekleştirdiğini söyledi.

GENÇLERE EVLENİN ÇAĞRISI

Hedeflerinin 2023'de Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ülke arasına girmesi olduğunu kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Hedef 2071. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ilk 10. İnşallah tarihimizin, o Anadolu'ya yürüyüşün başladığı andan bugüne ve 2071'e, yani bininci yıl dönümüne Allah'ın izniyle o zaman Türkiye işte Selçuklu'daki, Osmanlı'daki o ulaştığı geleceğe yeniden ulaşır. Şu anda gelişmiş ülkeler küresel finans krizini çok ağır bir şekilde yaşarken, biz Türkiye olarak çok istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Kardeşlerim, bizler 2071'i göremeyebiliriz. Gençler sizlere sesleniyorum. Özellikle bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz. İnşallah 1071'in neslinin siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki, bu milletin dünyadaki yerini onlar ilk 10'un içerisinden farklı bir yere taşıyacaklar. Çünkü biz farklı ufukların insanlarıyız. O yüzden her gittiğim yerde en az 3 çocuk diyorum. Bak daha fazla olmalı, altında olmamalı. Çünkü, genç dinamik nesilleri biz yetiştireceğiz. Bunu ihmal etmeyelim. Eğer bugün '444' kod numarasıyla yeni bir dönem başladıysa, 4+4+4 zorunlu eğitim başladıysa, bunu iyi hesap ediniz. Siz birilerinin televizyonda söylediklerine aldırmayın. Onların böyle bir meselesi, derdi yok. Biz dertliyiz. Onun için çok çalışacağız. Eğer bugün 81 ilin 81 ilinde üniversite varsa, bu bir aşkın, derdin meselesidir.'

İŞSİZLEK YÜZDE 8.8'LE EN DÜŞÜK SEVİYEDE

 

AB üyesi İspanya ve Yunanistan'da işsizliğin yüzde 25, ABD ve Japonya gibi ülkelerde de yine işsizliğin tarihi yüksek seviyelere çıktığını ifade eden Erdoğan, ülkemizde ise yüzde 8.8 oranında en düşük seviyede olduğunu söyledi.

İngiltere'de okul harçlarının 3 kat arttırıldığını hatırlatan Erdoğan, ülkemizde harçların kaldırıldığın belirterek, 'Burs ve kredileri yılbaşından itibaren daha da artacağız. Biz buyuz. Bunu görmeyenler de var. Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, dilleri var, hakkı hakikati konuşamazlar. Çünkü onlar, gözleri kapalı olarak, gündüz dolaşırlar. Çünkü onların hayatı hep geçedir.'

BİZİ BÖLEMİYECEKLER

Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, 'Ne olur birbirinizi Allah için çok sevelim. Bizi, birbirimize düşürmek isteyenlere asla pirim vermeyelim. Biz enerjimizi burada harcamayacağız" dedi. Ülkeyi ayırmak isteyenlere, bölmek isteyenlere, asla kulak asılmamasını isteyen Erdoğan, şöyle dedi:

"Çünkü bizim bu ülkede çok işimiz var. Bizi kıskananlar var. Onların oyununa gelmeyelim diyorum. Kardeşlerim inanıyorum ki bu oyunu bozacağız. Bizi bölemeyecekler. Bu güzel gidişimizi, birlik beraberlik gidişini, kıskananlara sizler hep sandıklarda cevap verdiniz, bundan sonrada inanıyorum ki vereceksiniz. Bu millete, bu ülkeye, Konya gibi şehirlere yeni bedeller ödetilmesini, yeni faturalar ödetilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Özelikle kardeşliğimizi hedef almak üzere yapılan saldırıları, kirli senaryoları, biz yine kardeşliğimizle, dayanışmamızla bertaraf edeceğiz. Güneydoğumuz da, Doğumuzda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Arnavutuyla, Boşnağıyla birbirine düşürmek isteyene asla prim vermeyeceğiz. Pirim verenlere biz, yaratanı yaratılandan ötürü sevmeye devam edeceğiz. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve inşallah hak ettiğimiz sevgiye hep birlikte ulaşacağız.'

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler