Görüşmeler takdire şayandır

Önceki gün gerçekleşen Erdoğan – Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Abdullah Gül, “Bu görüşmeler takdire şayandır” dedi

Görüşmeler takdire şayandır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmeleriyle ilgili olarak, ''Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Bir kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin bir araya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmelerine ilişkin, ''Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Bir kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin biraraya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ağrı Valiliği'ni ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AĞRI'DAN YORUMLADI

Erdoğan-Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, sorunun bölgede değil, Türkiye'de olduğunu ve bu meseleleri hiç kimsenin görmezden gelemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: ''Önemli olan kendi meselelerimizi kardeşlik, birlik ve beraberlik, memleketin ortak çıkarları çerçevesinde birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde çözmektir. Şu bir gerçek ki büyük ülkelerin tabii ki çeşitlilikleri olur. Büyük ülkelerdeki farklılıklar, çeşitlilikler ülkenin zenginlikleridir. Ama demin söylediğim nedir? Hepimiz bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız, ortak sahipleriyiz. Dolayısıyla farklılıkları zenginlik olarak görmemiz gerekir ve bunları bir ayrıştırıcı unsur değil, birleştirici unsur olarak görmemiz gerekir.

 

TAKDİRE ŞAYANDIR

Ülkemizin gelişmeye ihtiyacı olan birçok alanları vardır. Bu sadece ekonomik alan değildir, demokrasimizin de geliştirilmesi, demokratik, hukuk standartlarımızın, bireysel hak ve özgürlüklerimizin yükseltilmesi... Bütün bunlar da hep bu memleketin meseleleridir. Dolayısıyla bu çerçeve içinde baktığımızda bütün meselelerimizi büyük bir özgüven içerisinde çözebiliriz. Özgüven içerisinde bu meselelerin hepsini aşabiliriz. O bakımdan bu görüşmelerin hepsi tabii ki takdire şayandır. Kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçiler, liderlerin biraraya gelmesini ben her zaman teşvik ediyorum. Türkiye'nin sorunlarını hiçbir zaman örtmek değil, hiçbir zaman ertelemek de değil, onların ne kadar ertelerseniz yeni nesillere o kadar çok problem taşırsınız. Dolayısıyla tekrar söylüyorum: Memleketin birliği, beraberliği, kardeşliğinin pekiştirilmesi bütün bunlar, bir taraftan zenginliğin bütün ülkeye yayılması, bir taraftan demokratik standartların bütün ülkede yükseltilmesi bunlar vasıtasıyla olacaktır. Ben inanıyorum ki bu konular aklı selimle halledilecektir.''

GÖREV SÜRESİ

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ne elektronik posta ve mektuplarla yapılan başvurulara ilişkin bir kitap yayınladığının hatırlatılması üzerine, kendilerine binlerce mektup ve elektronik posta ulaştığını belirtti. Kitabı okumadığını ancak başvurularla ilgili kendisine de sorular sorulduğunu ifade eden Gül, ''Ümit ederim ki iyi bir kitaptır'' dedi. ''Anayasa Mahkemesi raportörü Cumhurbaşkanlığı görev süresiyle ilgili bir görüş belirtti. Bu konuda ne diyorsunuz?'' sorusunu Cumhurbaşkanı Gül, ''Raportörün görüşüne Anayasa Mahkemesi bakacak, karar verecek'' şeklinde cevapladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler