Gözler Ergenekon davasında

KCK davalarında 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye taleplerini reddeden mahkemelerin, Ergenekon davalarındaki tutumu bugün belli olacak.

Gözler Ergenekon davasında

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesinin ardından gelen tahliye taleplerini bu hafta başında değerlendirecek.

3. Yargı Paketi'nin yürürlüğe girmesinin ardından başta Ergenekon davası sanıkları olmak üzere çok sayıda tutuklu tahliye talebinde bulunmuştu.

BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, tahliye taleplerini hafta başında değerlendirecek.

Tahliye bekleyenler arasında Ergenekon davası sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Hurşit Tolon, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Dursun Çiçek ve Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da bulunuyor.

Balyoz Darbe Planı davasında da avukatlar 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye dilekçesi verdi. Davadaki 250 tutuklu arasında emekli orgeneraller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına, Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Oramiral Özden Örnek, cezaevinde MHP'den milletvekili seçilen Emekli Korgeneral Engin Alan da var.

Oda TV davası kapsamında tutuklu yargılanan Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan da adli kontrol tedbiriyle tahliye istedi.

SARIYILDIZ'IN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEDİ

KCK davalarında ise başvurular hemen reddedildi. İstanbul KCK Davası'nda yasa değişikliği kapsamında davanın ertelenerek sanıkların tahliye edilmesi talebi kabul edilmedi. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da tahliye talebini Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etmedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz