‘Ha Öcalan, ha Barzani!’

MHP lideri Bahçeli, IKBY Başkanı Barzani’nin Türkiye ziyaretini eleştirdi, "Barzani kimdir ki, terörle mücadelede işbirliği yapılacaktır? Ha Öcalan, ha Barzani! Sorarım size, aralarında ne fark vardır?" dedi.

‘Ha Öcalan, ha Barzani!’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Hedefinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti vardı:

“Irak’la kopa noktasına gelen ilişkilerin gölgesinde, Barzani’nin Ankara’da en üst düzeyde ağırlanması, Erdoğan ve Davutoğlu tarafından kucaklanması bize göre kara mizahtır.

BAHÇELİ SÖYLEMİ

Peşmerge başı, devletin mahrem sayılan kuruluşlarına evine girer gibi elini kolunu sallayarak girmiştir. MİT Müsteşarlığı ve Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı bir numaralı PKK himayecisi Barzani’yi konuk etmiştir.

Barzani Saray’da karşılanmış, Kürdistan bayrağı altında Başbakan’la buluşmuştur. Erdoğan 2007’de  ‘Barzani muhatabımız olamaz. Terör örgütüne yataklık yapıyor’ derken, sanırım bugünleri hiç hesaba katmamıştır. Şimdilerde has dostu yine Barzani olmuştur.

Erdoğan, Türkmenistan’dan dönerken Barzani’nin PKK konusunda bazı rahatsızlıkları olduğunu söylemiştir. Erdoğan, Peşmerge’nin rahatsızlığına çare olmuş mudur? Ona petrol ve bazı ticari özel ilişkiler karşılığında açık çek vermiş midir?

HA ÖCALAN, HA BARZANİ

Demek ki binlerce Türkmen’in katiliyle terörle mücadele konuşulmuştur. Barzani’den gelecek hayır, Allah’tan gelsin. Barzani kimdir ki, terörle mücadelede işbirliği yapılacaktır? Ha Öcalan, ha Barzani! Sorarım size aralarında ne fark vardır?”

Bahçeli, Irak’la krize yol açan Musul’daki Türk askerlerinin çekilmesi hakkında ise "Türk askerini davet eden, Musul'un Beşika bölgesinde yer gösteren yine Irak'tır. Dünden bugüne ne değişmiştir? Bu maksatla Türkiye'nin, Türkmeneli'ndeki soydaşlarına ve Irak'taki diğer unsurlara eğitim ve yardım amacıyla gitmesi son derece normaldir. Bunun da büyütülecek bir yanı yoktur" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler