Haksızlığa karşı çıkan Kaymakam sürüldü!

Atandığı ilçede yapılan usulsüzlüklere ve haksızlıklara karşı çıkan Kaymakam, başka yere sürüldü.

Haksızlığa karşı çıkan Kaymakam sürüldü!

Ramazan Cankaloğlu, ekim ayı başında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine kaymakam olarak atandı. Yaklaşık iki yıl bu ilçede görev yaptıktan sonra başka bir hizmet bölgesine gönderilecekti.

Ancak, AK Parti'li Şanlıurfa Milletvekili Faruk Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a tahsis edilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arsasına iki yıl içinde yatırım yapmaları gerekirken 8 yıldır yapmadıkları gerekçesiyle tahsisin iptali için çalışma başlatınca hemen tayini çıkarıldı.

İlçeye atanmasından 4 ay sonra Denizli’nin Acıpayam ilçesine tayini çıkarılan Kaymakam Cankaloğlu, haksız atamanın iptali için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

KAYMAKAM EL ATINCA

Cankaloğlu, arsa tahsis edilen aralarında milletvekili, belediye başkanı, ticaret odası başkanı gibi ilçenin güçlü isimlerinin yatırım yamadıkları için tahsislerin iptali için çalışma başlatınca, karşısına siyasiler çıktı.

Kaymakamı ikna edemeyeceklerini anlayan siyasiler, “Tayininin çıkarılması” için harekete geçti. Kaymakam atandığı ilçeden 4 ay sonra uzaklaştırıldı. Bu durumun, gelecek yeni  kaymakama da gözdağı olarak nitelendirildi.

Birecik Ticaret Odası Başkanı Bilgin’in kendisi ve yeğenine tahsisli arsalar üzerinde yatırım yapmadıkları gibi, arsaların alınmadığı da ortaya çıktı.


AKP’li oldukları için dokunulmuyor.


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal,  AK Parti’li Pınarbaşı ve Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a tahsis edilen arsayı Meclis gündemine taşımıştı. Tanal,  8 yıl önce verilen 70-80 dönüm sanayi arsalarında ne istihdam ne de üretim amaçlı bir tesis kurulmadığına dikkat çekti.

Valiliğin talimatıyla 2 yıl boyunca yatırım yapmayan sanayicilerin tahsislerinin iptal edildiğini hatırlatan Tanal, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermiş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a şu soruları yöneltmişti: “AK Parti’li Pınarbaşı ile Birecik Belediye Başkanı Mirkelam’ın aldıkları sanayi arsalarına dokunulmadığı iddiası doğru mudur?

Söz konusu iddialar doğru ise, tahsisler, AK Parti’ye mensup oldukları için mi  iptal edilmedi?” Tanal, yer olmadığı için bekletilen yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesini de istemişti. Bakan henüz sorulara yanıt vermedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz