Hangi büyükşehirde kim önde?

Avrasya Araştırma şirketinin kurucusu Kemal Özkiraz, 30 büyükşehre dair yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Hangi büyükşehirde kim önde?

31 Mart yerel seçiminde rekabetin en yoğun yaşanacağı yerler büyükşehirler olacak. AK Parti özellikle İstanbul'u muhalefetten almak istiyor. Anket şirketlerinin açıkladığı sonuçlara göre özellikle İstanbul, Antalya, Hatay, Bursa, Balıkesir, Ordu gibi büyükşehirlerde bıçak sırtı bir mücadele sürüyor.    

Son olarak Avrasya Araştırma şirketinin kurucusu Kemal Özkiraz, 30 büyükşehre dair yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Özkiraz sosyal medya hesabından araştırmaya dair yaptığı açıklamada "Araştırmalarımız 12/26 mart tarihleri arasında en küçük örneklem için (Ordu) 1090 en büyük örneklem için (İstanbul) 3600 kişi ile yapılmıştır" bilgisini paylaştı. 

Özkiraz şunları kaydetti: "Buna göre AK Parti 12 büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak kadar farkla önde. CHP 8 büyükşehir belediyesinde kesin kazanacak şekilde önde, 7 büyükşehir belediyesinde anketlerimizin hata payı içerisinde önde.

(Buralarda hangi partinin kazanacağı kesin olarak söylenemez) Ancak seçmen psikolojisinin kutuplaşmanın etkisi ile muhalefetten yana ağır bastığını söyleyebiliriz. DEM Parti 3 büyükşehirde kesin kazanacak.

MHP Manisa'da CHP ile anketimizin hata payı sınırları içerisinde olmakla birlikte çok az önde görünüyor. Hata payımız içinde sonuç öngördüğümüz şehirlerde /yarışan iki parti için de/ kazanma şansları eşit demektir ve hiçbir sonuç sürpriz olmaz."

Ankete göre İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum karşısında 7 puan farkla yarışı önde bitiriyor. Antalya ve Hatay gibi bıçak sırtı şehirlerde de CHP adayları yarışı küçük farklarla önde tamamlıyor.

Sonucu merak edilen büyükşehirlerden Urfa'da AK Parti seçimi kazanırken, Yeniden Refah Partisi adayı ile arasındaki fark 6 puan olarak görünüyor. Ordu'da ise AK Parti adayı Hilmi Güler yeniden seçiliyor.     

Avrasya'nın araştırmasına göre partilerin kazanacakları büyükşehirler ve oy oranları şöyle:

Kaynak: Diyarbakır Söz