Hollanda Kraliçesi Beatrix, Çankaya Köşkü'nde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü dolayısı ile Türkiye’ye gelen Hollanda Kraliçesi Beatrix onuruna Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verdi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix, Çankaya Köşkü'nde

Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü dolayısı ile Hollanda Kraliçesi Beatrix, bugün Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Kraliçe Beatrix’i Çankaya Köşkü’nde Büyük Şeref Kapısında karşıladı. Baş başa görüşmenin ardından Kraliçe onuruna verilen akşam yemeğine geçildi. Yemeğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, oyuncu Azra Akın, milletvekilleri ile yerli ve yabancı davetliler katıldı.

                                             

Yemek öncesinde İngilizce bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe Beatrix’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi. Nisan ayında Hollanda’ya yaptığı ziyareti hatırlatarak, bu sırada kendisine gösterilen misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe Beatrix’in Türkiye ziyareti ile 400. yıl dönümü kutlamalarını taçlandırdığını dile getirdi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix ise, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı vesilesiyle 300’den fazla etkinlik gerçekleşeceğini aktardı. İki ülke iş adamları arasındaki ilişkilerin herkesi memnun ettiğini dile getiren Kraliçe, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz