İnşallah başaracağız

Başbakan Erdoğan, silahların bırakılması sürecinin başarıyla tamamlanmasını istediklerini belirterek, “İnşallah başaracağız” dedi.

İnşallah başaracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aralarında çevre yolu, okul, parkın da bulunduğu 64 kamu tesisinin toplu açılışını gerçekleştirdiği Karataş Spor Salonu’nda yaptığı konuşmada silahların bırakılması sürecinin başarıyla tamamlanmasını istediklerini söyledi.

Terörün açlıktan ve yoksulluktan başka bir şey sağlamadığını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, "Gaziantep’in dik duruşu, omurgalı duruşu, ’burada terör yok’ demesi onların buraya girmesini engelledi. Gaziantep insanı o güçle yapısıyla altıncı yedinci organize sanayi bölgesini yapıyor. Eğer bugün Diyarbakır, Gaziantep kadar olamadıysa en önemli birinci sebebi terördür. Eğer Van, Gaziantep olamadıysa en birinci sebebi terördür. Onun için terörü Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkartmamız gerekiyor. Silahları bırakmalarını istiyorum.

SIKILI YUMRUKLAR ARADAN ÇEKİLMELİ

Sıkılı yumrukları aradan çekip, öfkenin, nefretin diline bir son verip insanca yaşamanın önünü açmamız, bunu güçlendirmemiz gerekiyor. Hükümet olarak 10 yıldır bunun mücadelesi içindeyiz. Kararlılıkla, dirençle, sebatla tekrar şehirlerimizi ayağa kaldırmanın mücadelesi içindeyiz. Anneler ağlamasın dedikçe birileri anneler ağlasın istiyor. Biz gençler ölmesin diyoruz. Birileri çıkıyor çocukların eline molotofkokteyli veriyor. Gençler ölmeye devam etsin diyorlar. İnsanın insana zulmü sona ersin yoksulluğu sona ersin istiyoruz. Birileri çıkıyor insanları yoksulluğa zorluyor. Milli birlik ve kardeşlik projemizle çözüm sürecini kararlılıkla sürdürüyoruz."

"BU SÜRECİ BAŞARIYLA SONUÇLANDIRACAĞIZ"

Türkiye’de 7 coğrafyada Ak Parti’nin birinci parti olduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"3 Kasım’dan bu yana bunu savunuyoruz. Birileri çıkıyor Kürtlerin temsilcisi biziz diyemez. Terör örgütünün uzantısı partinin etnik kimlik üzerinden siyaset yapan partinin aldığı oy oranı bellidir. Bizim partimizi diğer partilerin aldıkları oy oranı bellidir. Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde birinci parti olan parti bizim partimizdir. 75 milyon Türkiye toplumda her iki kişiden birinin oyunu alan bizim partimizdir. Son kamuoyu araştırmasında Ak Parti yüzde 54 ile yine birinci parti. Bu benim yaptırdığım kamuoyu araştırması değil. Türkiye’de hiç kimse çıkıp da şu etnik kökenin temsilcisi bizim partimiz, biziz diyemez. Size oy verenler olduğu gibi ondan çok daha fazla size oy vermeyen sizin yöntemlerinizi tasvip etmeyen Kürt kardeşlerim var.

75 MİLYONUN HÜKÜMETİYİZ, KİMSENİN DEĞİL

Biz 75 milyonun tamamını kucaklayan iktidarız, böyle bir siyasi partiyiz. Bize oy versin veya vermesin herkesin hakkı savunan bir hükümetiz. Siz vatandaşlar arasında asla ayrım yapmayız. Onun için yola çıkarken biz bir şey söyledik. Afyonkarahisar’da 2001, tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik tek devlet dedik. Ve etnik milliyetçiliğe hayır dedik. Yani Türkü, Kürdü, Laz’ı, Abazası, Çerkez’i, Boşnağı, Romanı hepsi bizim canımız ciğerimiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Yani diyebilir miyiz, Kürdün günahı var, Türk’ün günahı var. O bilemez onu. Türk olmanın, Kürt olmanın kararı o vermiyor. Laz olmanın kararı o vermiyor. Boşnak olmanın, Gürcü olmanın kararını o vermiyor, yaradan veriyor yaradan. Onun için birbirimizi çok seveceğiz, bir olacağız beraber olacağız, iyi olacağız, diri olacağız.

HAYIRLI AMAÇLA YOLA ÇIKMIŞ VAZİYETTEYİZ

Bizim başlattığımız çözüm, sürece belli kesimi belli bir siyasi görüşü değil, 75 milyonu muhatap alan, 75 milyonun tamamının acılarını dindirmeyi kaygılarını gidermeyi hedefleyen bir süreçtir. İnşallah biz hayırlı bir amaçla iyi niyetle gayretlerimizi sürdürüyoruz. Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, medyanın üniversitelerin özellikle sizlerin desteğiyle biz bu süreci inşallah başarıyla sonuçlandıracağız. Bizlere desteğinizi sürdürmenizi istiyorum. Bizlerden hayır duanızı eksik etmeyin, bize inanın, bize güvenin bizim bütün istikametimizin rotamızı siz belirliyorsunuz. Bundan sonra da Allah’ın izniyle siz ne derseniz biz onu yapacağız."

BİRAND VE ATEŞ’E RAHMET DİLEDİ

Erdoğan, vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand ve Prof. Dr. Toktamış Ateş, İHA bölge temsilcilerinden Haluk Özden’e kürsüden rahmet diledi. Erdoğan ayrıca, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın en kısa zamanda ülke yönetiminden uzaklaşacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler