İYİ Parti'de Komisyon hazırlığı

İYİ Partinin Anayasa ve anayasal süreçle alakalı düşüncelerini ortaya koymak amacıyla kurulan "Anayasa Komisyonu" çalışmaları başlattı.

İYİ Parti'de Komisyon hazırlığı

İYİ Parti'nin anayasa konusundaki siyasi tutumunu ortaya koymak amacıyla oluşturulan "Anayasa Komisyonu" çalışmalarına başladı.


Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural başkanlığında oluşturulan komisyonda, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın, Toplumsal Politikalar Başkanı Ece Güner, Şehircilik Politikaları ve Afet Yönetimi Başkanı Türker Yörükçüoğlu, Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Ali Demir ile Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel yer alıyor.


Alınan bilgiye göre, komisyon, bir anayasanın dayanması gereken temel omurga ile partinin bu omurgadaki siyasal duruşunu çalışacak, "100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin anayasası" ekseninde tutum ve yaklaşımını ortaya koyacak.
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Vural, partinin yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu.


Komisyonun, "anayasa değişikliği" konusundaki çalışmasının, partinin tutumu olacağını söyleyen Vural,

"Parti olarak, anayasa konusunda duracağımız yer, 100 yıllık Cumhuriyetimizin kuruluş ve tecrübeleri ile gelecek yüzyılla ilgili beklentileri doğrultusunda hangi konuların ele alınması ve nasıl bakılması gerektiği. Anayasanın arkasında bir zihniyet olur, bir devlet yönetim fikri olur, anayasanın arkasında duran iradenin değerleri olur. Yani bir siyasal pozisyondan öteye kadim olarak Cumhuriyetimizin kuruluşu, milletimizin bu süreç içerisindeki değerleri, ihtiyaçları neler olmalı, bu konuda tutum belirleyeceğiz."

ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz