Kabine sonrası Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar(1)

Kabine Toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar geldi.

Kabine sonrası Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar(1)

Kabine Toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanından kritik açıklamalar geldi. Beştepe’deki Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamera karşısına geçti kritik açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından gündemin önemli notları şöyle;

DÜNYADAN NOTLAR, EN ÖNEMLİ GÜNDEM FİLİSTİN

“Son olarak 12 Şubat’ta yapılan toplantının ardından BAE ve Mısır'a gittik. Her iki ülkenin devlet başkanının davetine yaptığımız ziyaretlerimiz oldukça verimli, samimi ve başarılı geçti. Dubai'de düzenlenen ve onur konuğu olarak davet edildiğimiz Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katıldık. Devlet Başkanı Şeyh Muhammed'in yanı sıra zirveye iştirak eden diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmelerimiz oldu. Kahire'de Cumhurbaşkanı Sayın Sisi ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdik. Özellikle Filistin meselesini etraflıca konuştuk. Gazze'deki katliamı durdurmak, yardımların sorunsuz ulaşmasını sağlamak amacıyla atabileceğimiz ortak adımları ele aldık. İnşallah yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı bu konuları istişare etmek üzere ülkemizde ağırlayacağız. Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'la devam eden Karadeniz programı yaptık. Sağolsun Karadeniz her zaman olduğu gibi bizi muhabbetle bağrına bastı. Kardeşim İlham Aliyev, kazandığı seçimlerinin ardından 19 Şubat'ta ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ertesi gün adli yargı, hakim ve cumhuriyet savcıları, idari yargı hakimlerimizin kura çekim törenindeydik. Kura töreninin ardından Arnavutluk Cumhurbaşkanı ve heyetini ağırladık.”,

200 BİN KONUTU DAHA TESLİM EDECEĞİZ

“Asrın Felaketinin ardından vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı, “Hayatın normal ritmine kavuşması için çalışmayı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar 46 bin konut ve köy evini vatandaşlarımıza teslim ettik. İnşallah yılsonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Amacımız tek bir vatandaşımızın bile mağduriyetine meydan vermeden, hiç kimseye mahçup olmadan bu süreci suhuletle tamamlamaktır.” Dedi.

TÜRKİYE BU COĞRAFYANIN KALBİDİR, TERÖRİSTANLA BİZİ DİZE GETİRECEKLERİNİ SANANLARA KÂBUS OLACAĞIZ

Terörle mücadelede kararlılık vurgusunu yineleyen Cumhurbaşkanı, “Suriye sınırları boyunca 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturma amacımız bakidir. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kâbuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Ülkemizin ve milletimizin terörle mücadele kararlılığını hala anlayamamış olanlara bu gerçeği kabul edene kadar şartları zorlamaktan geri durmayacağız. Türkiye sadece kendi sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Balkanlar, Orta Asya, Karadeniz, Kuzey Afrika, Ege'den Güney Asya'ya kadar çok daha büyük bir coğrafyanın kalbidir.” Şeklinde konuştu.

DEVAMI GELİYOR..

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz