Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''AK Parti, sorumluluğunun bilincinde bir parti olarak hareket ediyor. Hiçbir alternatifi kapatmadan halkımızın ihtiyaçlarını, ülkemizin ihtiyaçlarını ön planda tutarak bu süreci yönetiyor'' dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Diyarbakır'da

Bakan Yılmaz, önceki gün geldiği Diyarbakır'da Havalimanı'nda açıklama yaptı. Yılmaz AK Parti'nin halkın kararına her zaman saygı duyduğunu ve siyaset anlayışlarının da bunu emrettiğini söyledi.

Halkın AK Parti'ye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini anımsatan Yılmaz, ''Yüzde 41 gibi çok önemli bir oy oranıyla da birinci parti haline getirdi. AK Parti, siyasi olarak baktığımızda en büyük sorumluluğu yüklenmiş konumda. En yakın rakibimizden 15-16 oranında daha fazla oy almış durumdayız. Bu da toplumun AK Parti'ye olan güveninin ve beklentilerinin çok belirgin bir ifadesidir. AK Parti de bu sorumluluğunun gereğini yapıyor'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 7 Haziran'dan bugüne kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaların da bu sorumluluğu net bir şekilde gösterdiğini ifade etti.

''AK Parti, sorumluluğunun bilincinde bir parti olarak hareket ediyor. Hiçbir alternatifi kapatmadan halkımızın ihtiyaçlarını, ülkemizin ihtiyaçlarını ön planda tutarak bu süreci yönetiyor" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan da hükümet olarak biz hiçbir boşluğa mahal vermeden ülkenin meselelerini de yönetiyoruz. Önümüzde bir süreç var; meclisimiz salı günü açılıyor, yemin edecekler ve görevlerine başlayacaklar. Ardından başkanlık divanı oluşacak, bir süre sonra meclis başkanlık seçimleri olacak ve Cumhurbaşkanımızın takdir edeceği bir tarihte ya meclis açıldıktan ya da başkanlık divanı oluştuktan sonra hükümeti kurmakla en büyük parti görevlendirilecek diye bekliyoruz.''

Yılmaz, AK Parti olarak temennilerinin ilkeleri ve temel politikaları çerçevesinde halkın istediği şekilde bir koalisyonun oluşması için ellerinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini vurguladı.

Hükümetin kurulma sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Biz AK Parti olarak sorumlulukla bu sürece dahil olacağız. İlkelerimizle politikalarımızla bu müzakereleri yürüteceğiz. Bunun sonucunda sürdürülebilir, bu ülkeye hizmet edebilir hükümet yapısı oluştuğu zaman devam edeceğiz. Oluşmazsa hiçbir alternatif sonuç vermezse demokrasilerde nihai olarak tekrar seçime gitmek gerekecektir. Bunu da önümüzdeki süreçlerde göreceğiz. Nihai bir değerlendirme yapmak için daha erken. Süreci hep birlikte takip edeceğiz. Şimdiden ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyorum.''

Yılmaz, gazetecilerin mecliste grubu bulunan bütün partilerle görüşüp görüşmeyecekleri yönündeki soruya karşılık, bütün partilerle görüşeceklerini dile getirdi.

Bütün partilerle görüşmeye açık olduklarını vurgulayan Yılmaz, "İlkesel olarak baktığınızda bütün partiler halkın onayını, desteğini alarak parlamentoya geldiler. Bizim katı tutumlarla duvarlar örerek, yumruğumuzu sıkarak bu müzakereleri sürdürmemiz mümkün değil" dedi.

Bakan Yılmaz, açıklamanın ardından Hani ilçesi Gürbüz Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada konuşan Yılmaz, milletten aldıkları güç ile yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Belki tek başına iktidar olamadık ama yine Türkiye'nin en büyük partisiyiz, birinci partisiyiz, Gürbüz'ün de birinci partisiyiz. Bu güçle yolumuza devam edeceğiz. Hepinizin duasını, desteğini bekliyoruz. 'Hep seçim zamanı geliyorsunuz' diye eleştiriler vardı. Bunun böyle olmadığını göstereceğiz. AK Parti'nin zihniyeti budur. Dışarıdan siyaset yapan bir parti değildir. Milletle siyaset yapar, milletin içinde siyaset yapan bir partidir. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz